Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 10 februari 2017

Veckobrev inför v. 7

Veckobrev inför v. 7


Hej


Vilken härlig dag vi hade i Yxbacken i tisdags. Det var lite bitit om kinderna ibland men alla kämpade på jättebra och många härliga åk och skratt genomfördes.
Nästa vecka är det återigen dags för lite friluftsliv, under onsdagen går vår vinterfriluftsdag av stapeln. Under förmiddagen åker vi skridskor, äter lunch i skolan och om vi mot all förmodan får snö så kommer vi att bygga snöskulpturer, annars blir det samarbetsövning. Tiderna som gäller är, start kl 8.15 i klassrummet och avslut 13.40. Tänk på att ha kläder efter väder, skridskoutrustning (hjälm är obligatoriskt) och gärna en vattenflaska nära till hands.


Trevlig helg!
Hanna och Sanja


SV: Under denna vecka har vi jobbat i grupper för att stärka elevernas samarbetsförmåga.Vi skulle fokusera oss på våra positiva egenskaper.I människans natur ligger,tyvärr,att vi lätt retas på dem negativa sidor som vi alla har.Det är en konst att lyfta fram varandras dygder,men med en sådan potential som 4C har blir det en rolig uppdrag för oss alla .
Det är flera barn som inte har lämnat sin hemläxa från föregående vecka,ni får lämna den som ni inte har gjort på måndag.
MA:  Vi har börjat med ett område som handlar om multiplikation och division. Eleverna har fått ett papper med vilka sidor som är aktuella för hela området samt en "kalender" som de fyller i allt eftersom de räknar. Med jämna mellanrum har vi  också genomgångar. 
På fredag kollar vi som vanligt multiplikationstabellen (1-10).
EN: Vi har jobbat med grammatik-text med fel och gått igenom hemläxa “About me”.
Prov:onsdagen den 1 mars (text med fel som skall rättas till + glosor-skriva meningar,OBS!!!-med glosor från textbook,workbook-även till. ex.övningar som vi har lyssnat på)
SO: Här jobbar de vidare med svenska högtider, arbetet med planschen ska bli klart nästa vecka under den sista lektionen.
NO: Vi fortsätter med Teknik, nu har vi försökt att beskriva olika föremål. De genomför sina kluringar inför klassen och de ska även jobba vidare med lite fakta om sina föremål.
ID: Veckan som nu varit har vi startat basket och Josefine och Angelika har agerat ledare. Vi fortsätter även med basket nästa vecka.


Kalendarie framöver:


15/2 Vinterfriluftsdag med bl.a skridskoåkning.
V.8 Sportlov
9/3 Föräldramöte, kl 18.00


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar