Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 17 februari 2017

veckobrev klass 4D inför v.9

Veckobrev inför v.9 klass 4D

Onsdagen blev en lyckad dag på isen. Många är duktiga på att åka men framförallt så blir alla bättre för varje gång som vi tränar. Att få promenera tillbaka till skolan i strålande solsken var riktigt skönt. Det är ju trots allt fortfarande februari.

På eftermiddagen tränade vi på att samarbeta genom lägga ett stort pussel på 1000 bitar. Verkligen ett test på att komma överens.
I NO håller vi på att avsluta teknikområdet med de 3-dimensionella kropparna.
Därefter kommer vi att träna på att skriva naturvetenskapliga faktatexter. Detta är ett samarbete mellan NO och svenskan.

Eftersom det är sportlov nästa vecka och vi tycker att era barn har jobbat på bra så hade vi idag på eftermiddagen (läs fredag 17/2) filmmys med popcorn. Vi hoppas att alla får chans att vila upp sig på lovet och kommer tillbaka med nya krafter.


Genom “alla på snö” får eleverna en sportlovskort för gratis liftkort i Yxbacken under hela veckan. Eleverna får blanketten på fredag 17/2. (OBS! Korten gavs ut efter lektionen då det glömdes bort, därför har alla inte fått ett. Så utanför expeditionen vid fönstret ligger dem så ni som vill ha ett kan komma nästa vecka och hämta)

TIPS! Mångfaldshuset erbjuder aktiviteter för varje dag under sportlovet. Gå gärna in på deras hemsida http://mangfaldshuset.blogspot.se/

Skolan är öppen nästa vecka ifall era barn glömt något i skolan.

Läxor för v. 9
Tisdag: Engelska prov
Onsdag:
Torsdagar: Division
Fredag:

Tisdagen den 28 februari är det engelska prov. Provet bygger på de ord och texter som klassen har arbetat med under januari och februari.
Textbook s. 14-17
Ord tillhörande texterna ni ha läst, textbook s.88
Övningsbok s. 8-13

Allmän information

Vi har nu två föräldrar till klasskassan, Elinors mamma, Susanna och Eriks mamma Pia. Dessutom så står Williams mamma, Caroline, till förfogande om det behövs.

Den 9 mars planerar vi att ha ett föräldramöte kl. 18.00-19.00.
Boka in tiden redan nu!

Sjukanmälan görs på telefonnummer 011-444 14 96.

Behöver man vara ledig del av dag för tandläkar- eller läkarbesök går det bra att maila oss. Maila gärna till oss båda.

Trevligt sportlov
   Önskar
Moa och Johan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar