Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 17 februari 2017

Veckobrev v 9, 6C

Hej!

Då var vi redan framme vid sportlovet, tänk vad tiden går fort när man har roligt. I onsdags så började vi smyg-sporta lite inför det kommande lovet, då vi både åkte skridskor och spelade bowling. Det blev en mycket trevlig dag utanför skolans väggar.

I no:n har vi avslutat kemidelen med ett prov och kommer efter lovet att arbeta med ellära och lära oss att rita och läsa av enklare kopplingsscheman.

I so:n har vi tagit en paus från geografin och arbetar nu med fornskandinavisk religion. Efter lovet startar vi ett mindre grupparbete kring olika skapelseberättelser.
När det gäller matten så arbetar vi vidare om området tal (negativa tal, stora tal, decimaltal, bråktal mm) Vi tränar på uppställningar i multiplikation och division. Eleverna har fått med sig ett prov hem som vi hade på området algebra. Diskutera gärna uppgifterna med era barn, så blir det ett ytterligare inlärningstillfälle. Måste också säga att era barn utvecklas väldigt mycket på den muntliga delen i matte. Vi har bra diskussioner och alla är delaktiga.

Då vi har varit lite trångbodda i vår matsal på skolan så har vi nu glädjen att meddela att vi inviger vår nya och tillbyggda matsal den 27/2.

Onsdagen den 1 mars har Helena bokat en tid på badhuset för elever som missat simprovet så att de kan följa med till badhuset för att visa upp sin förmåga. Ninni kommer att följa eleverna.

Läxor:
Läxa i engelska text s 90 - 91 och glosor.

V 9
Måndag: idrott
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag: idrott, elevråd
Fredag: klassråd, läxa engelska


Viktiga datum
27/2 Invigning av matsalen


Trevligt sportlov

önskar


Johanna och Madeleine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar