Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 31 mars 2017

Veckobrev inför v. 14 4C

Veckobrev inför v. 14 4c

Hej
Denna vecka har Rafael (assistent på mellanstadiet) informerat alla 4or om “Öppet Rum”. Projektet börjar nu på tisdag under lunchrasten och innebär att det kommer att finnas olika aktiviteter att göra i cafét.
I klassrummet jobbar vi hårt på arbetsron och det är viktigt att alla förstår sin roll i att inte prata rakt ut. Det är bra att eleverna är engagerade, men de måste lära sig att det är under ordnade former.
Vi vill även markera att det inte är ok med “skojbråk”. Sådana händelser kan minska om alla försöker att ta sig ut på rasterna istället för att trängas i våra korridorer. Vi är medvetna om att rasterna är korta men alla behöver en nypa luft emellan lektionerna för att orka.

Trevlig helg!
Hanna och Sanja

SV: Tack till alla föräldrar som har bidragit med sina diskussioner om källgranskning.
Vi har börjat med ett nytt kapitel-varje elev väljer ett tema som skall redovisas muntligt och skriftligt.Många intressanta frågor dyker upp,vi lär oss av varandra och berikar ordförråd.
Syftet är också att träna eleverna i att vara goda,aktiva lyssnare.De är en färdighet.
Hemläxa till vecka 14,den 6 april: Sammanfattning av filmen “Den bästa sommaren”,som vi såg den 24 mars.Vad lärde filmen oss? Vad har filmskaparen för budskap?
MA:Till på onsdag ska man ha räknat klart t.o.m. s.107 i 4B.
Kommande vecka repeterar vi alternativt fördjupar oss.
Vi har under veckan introducerat ett nytt webbaserat program som heter BINGEL I detta program kan man träna ma, sv, eng samt NO. Detta är ett komplement till vår undervisning och bygger t.ex. i matematiken på samma läromedel, följer bokens kapitel osv.  
Vi kommer ibland arbete med BINGEL på lektionstid. Har man möjlighet så får man arbeta hemma. Idag, fredag, får eleverna sina inloggningsuppgifter i ett informationsbrev som är riktat till Er vårdnadshavare.
EN: Vi har jobbat med  Workbook,Unit 2.Det har gått jättebra.
Hemläxa,den 4 april:
-repetera/göra övningar i workbooken
-repetera glosor från texter Unit 2, glosorna är på sidan 89 .
Detta är övningarna ni ska göra i Workbook under Unit 2:
My home and my friends
  • s.16 övn.1 och 2
  • s.17 övn.3
  • s.18 övn.4 och 5

Largest and Fastest Animals
  • s.20 övn.1 och 2
  • s.21 övn.1 och 2(till elever som gillar utmaningar)
  • s.22 övn.4

-den 5 april läxförhör Unit 2 :text med glosor (Textbook s.89) från My Home and my Friends och Largest and Fastest Animals + uppgifter som vi har tränat med i övningsboken.

SO: De jobbar vidare med Barnkonventionen och mänskliga rättigheter. Ingen läxa.
NO: V. 14 kommer vi att jobba vidare tillsammans med en åk 7 för att göra färdigt våra presentationer i dator om Allemansrätten. Detta innebär att ingen av grupperna har sovmorgon v. 14. Under de andra lektionerna har vi nu pratat om hur man jobbar med en fakta-text (samarbete med svenskan). Att det är viktigt att man skiljer på fakta och åsikter. De texter vi jobbar med handlar om Allemansrätten.
Ingen läxa.
ID: Vi kommer att köra innebandy.

Kalendarie närmaste tiden framöver:

v.15 påsklov
17 april Annandag Påsk, ledigt
19 april Konsert för åk F-2, Singalong. Hedvigs kyrkas, samling 8.15 vid kyrkan.   
Musikklasströja på.
22 april Konsert. Invigning av Hörsalen
27 april 18.00 Föräldraråd
8 maj Kvällsrepetition inför Vårkonsert.
9 maj Vårkonsert. Samling 17.30. Konsertstart 19.00
30 maj Kvällskonsert för blivande 4or i Hagagymnasiets aula.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar