Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 10 mars 2017

Veckobrev v. 11 4A

Ännu en vecka till ända! Vi vill börja med att tacka för ett jättetrevligt föräldramöte. Vi kommer att skriva ihop ett protokoll och skicka hem till samtliga v.h. under nästa vecka. Idag har vi berättat för eleverna vad vi pratade om, och också städat klassrummet och tömt alla bänkar på allt som inte är skolmaterial. Barnen är väldigt spända på förslaget om filmkväll 31 mars.

Nästa vecka börjar insamlingsdelen i Batterijakten, en tävling som klassen är med i. Här kan ni läsa om det. https://www.batterijakten.se/om


Matematik
Den här veckan har barnen haft matteprov. Vi vill fortsätta uppmuntra er att hjälpa barnen att träna litet i taget och ofta, istället för att sitta och försöka lära sig allting dagen innan. Även när det inte är prov kan eleverna räkna matte hemma. Just nu är det sidorna 94-101 i boken 4B som barnen räknar i. Det nya arbetsområdet är bråk.

Svenska
Vi fortsätter läsa Bröderna Lejonhjärta i små grupper, och tränar läsförståelse och samarbete på samma gång.

NO
Eleverna har börjat lära sig om elsäkerhet. Detta kopplar vi också till Batterijakten. På måndag kommer eleverna få en hemuppgift att kolla elsäkerheten hemma.

Idrott
Eleverna har gjort mycket samarbetsövningar och -lekar i idrotten de senaste veckorna. Nästa vecka kommer de dra igång med friidrott.

FRAMÖVER
- onsdag 15 mars: Vi ser föreställningen "Pippi firar påsk" i Eneby församlingshem, som en del i religionsundervisningen. Eleverna kommer till skolan som vanligt och vi åker dit tillsammans på förmiddagen.

- onsdag 22 mars: Temadag 08.00 - 13.30
- torsdag 23 mars: Temadag 08.30 - 13.00
- fredag 24 mars: Temadag 08.30 - 14.00

- fredag 31 mars: Filmkväll i klassrummet för elever och vårdnadshavare i 4A. Mer info kommer.

Trevlig helg önskar
Edvin, Nina och Rafael


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar