Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 24 mars 2017

Veckobrev v. 13 4A

Hej!
Vi har haft en kort men intensiv vecka med tema livsstil. Eleverna har bakat chokladbollar, sprungit i Himmelstalund, gjort samarbetsövningar med de andra klasserna och arbetat med miljöaffischer som en del i Batterijakten. Idag fredag tittar vi på film och åker till Centralbadet tillsammans med 4C och 4D. Barnen får med sig protokollet från föräldramötet hem idag, tillsammans med en inbjudan till filmkvällen den 31 mars, som de gjort själva.

Nästa vecka fortsätter våra vanliga lektioner, och vi arbetar vidare med det vi gjorde förra veckan, och vissa saker som vi inlett nu under temaveckan.

Idrott: Eleverna tränar på grovmotorik. De gör banor av olika slag.

Svenska: Fortsatt gemensam läsning av "Bröderna Lejonhjärta". Skriva intervjufrågor inför uppgift att intervjua en vuxen om hur det var förr.

SO: Vi arbetar vidare med Sverige för 100 år sedan. Det står i Boken om Historia s. 20-31.

Matematik: Har man inte räknat klart s. 102-107 i boken 4B efter vecka 13s sista mattelektion så har man i läxa att göra klart detta till första mattelektionen vecka 14.

NO: Elsäkerhet. Alla har fått i läxa att göra en undersökning om eluttag hemma, det är fortfarande många som inte gjort den, så vi ber er fråga era barn och hjälpa dem med den läxan. Till torsdag 30 mars har barnen i läxa att kunna:
Ström är elektroner i rörelse.
Statisk elektricitet är elektroner som står stilla.
Båda mäts i ampere, (A).
Spänning är kraften som skickar iväg elektronerna.
Spänning mäts i volt, (V).

Trevlig helg önskar
Edvin, Nina och Rafael

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar