Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 21 april 2017

veckobrev v.17 6C

Hej!

Här kommer ett fullspäckat veckobrev med mycket information om både vad vi arbetar med i skolan just nu, men också vad som händer framöver i terminen. Det är många viktiga datum att hålla koll på.

Den här veckan har eleverna börjat med konstruktionsarbete i tekniken. Eleverna arbetar i grupper och har till uppgift att bygga broar och svara på frågor runt bla konstruktion och material. Brobygget ska dokumenteras och presenteras vid redovisning under v. 21, då bedömning sker.

Vecka 18 är det dags för nationella prov i engelska. I classroom finns det hör- och läsförståelseövningar samt skrivuppgifter som vi arbetar med under lektionerna v 16 - 17. Vi har ingen läxa i engelska den här veckan men om eleverna vill öva mer inför nationella proven kan de arbeta med övningarna i classroom hemma.

I tisdags började utdelningen av Chrome books till eleverna. Vi upplever att eleverna har skött hanteringen med dessa jättebra.

Måndagen den 8/5 är det repetition inför vårkonserten kl 16.00-18.10 i De Geer hallen. Eleverna kommer att ha lektioner på förmiddagen och äta lunch i skolan för att sedan sluta kl 11.30. Vi samlas åter kl 15.45 utanför De Geer hallen. Vi vet att det finns många busselever som kan ha svårt att ta sig hem en stund på eftermiddagen, men tänker att dessa barn kanske kan följa med en närboende klasskompis hem en stund.

På tisdagen den 9/5 har vi lektioner som vanligt på förmiddagen och tar oss sedan gemensamt efter lunch ner till De Geer hallen för repetitioner. Det kommer att vara en längre paus under eftermiddagen, eleverna får gärna ta med sig en liten fika (ej läsk och godis). Eleverna slutar där på plats kl 14.45, men ska vara tillbaka inför konserten kl 17.45 då vi återsamlas. Kom ihåg att äta och dricka ordentligt inför konserten! Konserten startar klockan 19.00 och håller på ca en timma.


Information från idrottslärare:
Jag räknar med att starta utomhusidrott från och med v.18 för år 6. Vi kommer att träna inför Borgsmo och ha en hel del friidrott och lite friluftsliv parallellt.
Måndag v. 17 Behöver inte eleverna komma ombytta till idrotten. Jag planerar att prata kring allemansrätten/friluftsliv med eleverna i deras klassrum.
Med vänlig hälsning
Helena


Information från föräldragruppen  
Hej!
Vi planerar för en lunch-till-lunchaktivitet 13-14/6 som innebär att klassen äter lunch i skolan på tisdagen, övernattar och är tillbaka till skollunch på onsdagen. Vi behöver hjälp med följande:
1. Ytterligare 1-2 bilar som kan skjutsa på tisdagen(ca 30 min. enkel resa från skolan) 2. Fler föräldrar som är sugna på att hjälpa till under kvällspasset/övernatta 3. Ytterligare 1-2 bilar för skjuts tillbaka
Vänligen svara om Du kan ställa upp på något av ovanstående senast 28/4 till jorgenstromberg@telia.com Tack på förhand!


Vårkonsert i De Geerhallen åk 4-9
Tisdag 9/5 kl. 19:00
Biljettsläpp 5 april
Vuxna 95 kr, barn och skolungdom 65 kr (+
10 kr i serviceavgift/biljett)
Förköp via Turistbyrån 011-15 50 00, 011-15 51 00 eller via Ticketmaster
http://www.ticketmaster.se/event/463777
Resterande biljetter säljs vid entrén en timme före
konsert.


V17
Måndag: idrott, teori inget ombyte
Tisdag:
Onsdag: bedömning, geografi
Torsdag: idrott, ma-läxa?
Fredag: klassråd

Viktiga datum
26/4 So-bedömning (geografi)
27/4 Föräldraråd
28/4 Vi sjunger in våren och städar skolgården
8-9/5 Musikrepetitioner och Vårkonsert, Louis de Geer
15/5 Praodag, lämna in lappen till skolan senast den 8/5
17/5 Friidrottsdag på Borgsmo IP, eleverna tar med sig matsäck hemifrån.


Trevlig helg!

Madeleine och Johanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar