Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 12 maj 2017

Veckobrev 6C, inför v 20

Hej!

Vilken fin konsert vi fick lyssna på i tisdags.

Idag har eleverna fått reda på vilka lärare som blir deras mentorer i åk 7. Ni vårdnadshavare har via mail fått brev från rektor Marie Johansson angående detta. Via mail har ni även fått inbjudan till klassens Musikcafé. Kvällen är obligatorisk för eleverna.

På  måndag är det dags för prao. Eleverna har fått hem sina prao-lappar med kontaktuppgifter till skolan som de ska ta med sig till sin praoplats. De elever som ska vara på skolan börjar klockan 09.00 i biblioteket, där Sylvia kommer att sätta dem i arbete.  

På onsdag har hela skolan friidrottsdag på Borgsmo IP. Vi samlas vid på gräsplanen innanför löparbanan klockan 08.15. Ni som vill samåka (spårvagn) från skolan träffas vid skolans bibliotek klockan 07.20. Kom ihåg att meddela Madeleine på tisdag om du ska åka med från skolan. Dagen avslutas på Borgsmo IP efter att sista grenen genomförts ca klockan 13.30. OBS! Kom ihåg att ta med matsäck.

I matematik arbetar vi nu med problemlösning. Vi övar att hitta  olika strategier att lösa problem, kunna redovisa muntligt och skriftligt hur man kommit fram till svaret samt att se alternativa sätt att lösa uppgiften på. På fredag kommer eleverna att ha matteprov på cirkeln och problemlösning. Påminner också om att resultatlapparna från NP i matte ska skrivas under och lämnas tillbaka till Maria.

Den 15 juni är det skolavslutning i Hedvigs kyrka klockan 09.00  - 10.00.


V20
Måndag: PRAO
Tisdag:
Onsdag:Friidrott på Borgsmo IP klockan 08.15 - 13.30, medtag egen matsäck.
Torsdag: elevråd, idrott, redovisning so-uppgift
Fredag: matteprov, redovisning so-uppgift

Viktiga datum
15/5 Praodag,
17/5 Friidrottsdag på Borgsmo IP, eleverna tar med sig matsäck hemifrån.
22/5 Musikcafé
13-14/6 övernattning med klassen
15/6 skolavslutning, Hedvigs kyrka klockan 09.00-10.00


Solig helg önskar

Madeleine och Johanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar