Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 25 augusti 2017

Veckobrev inför v. 35

Då var inskolningsveckan för våra fyror avklarad. Eleverna har fått nya bekantskaper och varit fantastiska på att lära sig namn på nya kamrater. På rasterna har vi haft en del riktade aktiviteter där eleverna har deltagit utifrån sina förmågor, men det har även funnits tid för fri lek där eleverna har upptäckt skolgården lite mer på egen hand. Det finns dock alltid vuxna ute på alla raster om något skulle hända.

Denna veckan har vi haft skolfotografering, om ditt barn av någon anledning  missade det så kommer ett uppsamlingstillfälle ske senare för den individuella fotograferingen.

Varje vecka finns det möjlighet för eleverna att stanna kvar i studiestugan för att göra klart uppgifter som man inte har hunnit med på ordinarie lektioner eller för att läsa läxor eller bara för att träna extra i något ämne. Studiestugan är öppen på måndagar 14.30-15.45 och onsdagar 14.15-16.00. Studiestugan är alltså inte obligatorisk utan eleverna går dit vid behov eller deras egen önskan.

Om ditt barn behöver vara ledigt så ska en ledighetsansökan på skolan göras. De elever som går i musikklass beviljas inte ledighet i samband med konserter.

Vi vill be alla bilkörande föräldrar att inte köra in på skolans parkering när ni lämnar och hämtar era barn. På och avstigning sker utmed vägen vid Hagaskolan.

Om ni behöver ta kontakt med oss via mail så är det bra om ni skickar till oss båda så informationen går fram om någon av oss är borta.

Skoldagboken tar ert barn hem på fredagen så ni kan se vad som hänt under veckan. Den ska vara tillbaka på måndagen för att skrivas i igen.

Vecka 36,tisdagen den 5 september är det föräldramöte.
18:00 samlas vi i matsalen för att få gemensam information,därefter går 4A till sitt klassrum.
4C och 4D stannar kvar för att få musikinformation och därefter går till klassrummet.
Varje elev har fått med sig ett papper angående föräldramöte.Vi vill att ni skriver på detta papper,senast fredagen den 1 september, för att vi ska vara säkra på att ni har tagit del av denna information.
Det ska bli trevligt att träffa Er alla och vi planerar att avsluta möte vid kl.19:30.


Här nedan ser ni elevernas ramtider i skolan. Vissa dagar är klasserna indelade i en A och en B-grupp, vid starttid eller sluttid. Det beror på att det är grupptimmar i No. Eleverna har grupptimmar varannan vecka för A och varannan för B, om undervisande lärare inte har meddelat något annat. På onsdagar har klassen NO på morgonen och det innebär att nästa vecka 35 som är ojämn börjar grupp A 08.10 och grupp B 09.25. Jämna veckor blir det alltså tvärtom, grupp A börjar 09.25 och grupp B 08.10

Eleverna har idrott på schemat följande dagar:
4A: tisdag  och onsdag
Medtag ombyte för idrott utomhus.

4A
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
09.00-14.45
08.05-14.25
08.10-14.05 grA
09:10.14:05 grB
08.10-15.:05
08.10-13.55
Vi önskar er en trevlig helg!

Sanja och Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar