Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

måndag 28 augusti 2017

Veckobrev inför v35 5c

 Veckobrev inför v. 35

Välkomna tillbaka till skolan. Hoppas alla har haft ett bra lov. Speciellt välkommen hälsar vi vår nya elev; Charlie.
Denna vecka har vi kört efter särskilt inskolningsschema. Vi har pratat en hel del om regler och rutiner, de har haft musik och vi har haft besök från kulturskolan som har spelat cello för oss. Vi har även börjat med riktiga lektioner och repeterat det vi jobbade med innan vi gick på sommarlov.
Från och med nästa vecka följer vi vanligt schema, dock kan förändringar ske så här i början innan vi ser att allt klaffar.
På rasterna är vi ute, även om det regnar!!!! Kolla så era barn har med sig kläder för att vistas ute i alla väder.
Under v. 37 så drar vi igång med utvecklingssamtal. Då slutar alla elever kl 13.00. Har man svårt att ta sig hem vi den tiden så kan man uppehålla sig i cafe´t innan hemfärd. Då vi inte fått så många mail så antar vi att ni kan komma på era utsatta tider. Hanna kommer att ha sina tider i no-salen och Therese i hemklassrummet.
Vissa av era barn spelar instrument under skoltid genom Kulturskolan. När ni har fått tider tilldelade er så vill vi att ni mailar dem in till oss. Samma sak gäller för er som har hemspråk.
Redan nästa vecka på torsdagen 31/8 kommer klassen att ha en heldagsträning vid Orrekulla gård.  De kommer att bli hämtade här på skolan med buss kl 8.15 och beräknas vara tillbaka ca 14.30. Medtag egen vattenflaska och frukt.
OBS! I och med att elever byter klass (att gå från 4c till 5c till exempel) behöver ni avprenumerera på den klass ni prenumererar på nu och sedan prenumerera på den nya klassen i höst. Detta är alltså ingenting som flyttas över automatiskt.
Trevligt helg!

Hanna och Therese
SV:Vi fortsätter ett samarbete mellan no och svenska. De tränar vidare på att skriva faktatexter och ämnet är hjärta och lungor.
ENG: Fokus framöver kommer vara vokabulär och grammatik. Eleverna kommer att börja terminen med att göra diagnoser för hörförståelse och tal. Glosor till torsdagar
NO: Främst under svensktimmarna kommer de nu att jobba med faktatexter om hjärtat och lungorna, men det kommer även att finnas vidare inslag under no-passen. Dock kommer fokus nu att ligga på Elektronik, där vi både jobbar teoretiskt och praktiskt under halvklasstimmarna. Redan nu på tisdag kör vi att Therese mentorselever har lektion. (vi är ute, kläder efter väder)
ID: Vi drar igång direkt med orientering som kommer att vara temat hela vägen fram till v.41. Vi är ute fram tills dess, därmed kläder efter väder. Vissa inslag av teori kommer att förekomma och då kommer vi att vara inne.
MA: Tal och decimaltal.

Läxschema:
Måndagar: Matte
Tisdagar: So
Onsdagar: No
Torsdagar: Eng
Fredagar: Svenska


Kalendarie närmaste tiden framöver:

31/8 Musikdag på Orrekullagården
20/9 Skoljoggen
21/9 Heldagsrep. på Navestadsskolan
29/9 Musikrep på Hagaskoaln med Navestad mellen 9-13.15. De börjar med vanlig lektion kl 8.00
5-6/10 Studiedagar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar