Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 25 augusti 2017

veckobrev v.35 4D

Veckobrev inför v. 35

Då var inskolningsveckan för våra fyror avklarad. Eleverna har fått nya bekantskaper och varit fantastiska på att lära sig namn på nya kamrater. På rasterna har vi haft en del riktade aktiviteter där eleverna har deltagit utifrån sina förmågor, men det har även funnits tid för fri lek där eleverna har upptäckt skolgården lite mer på egen hand. Det finns dock alltid vuxna ute på alla raster om något skulle hända.

Denna veckan har vi haft skolfotografering, om ditt barn av någon anledning  missade det så kommer ett uppsamlingstillfälle ske senare för den individuella fotograferingen.

Varje vecka finns det möjlighet för eleverna att stanna kvar i studiestugan för att göra klart uppgifter som man inte har hunnit med på ordinarie lektioner, för att läsa läxor eller bara för att träna extra i något ämne. Studiestugan är öppen på måndagar 14.30-15.45 och onsdagar 14.15-16.00.

Om ditt barn behöver vara ledigt så ska en ledighetsansökan lämnas in till skolan. De elever som går i musikklass beviljas inte ledighet i samband med konserter. Ledighetsansökan kan skrivas ut på Norrköpings kommuns hemsida eller fås av mentor i skolan.

Vi vill be alla bilkörande föräldrar att inte köra in på skolans parkering när ni lämnar och hämtar era barn. På och avstigning sker utmed vägen vid Hagaskolan.

Vecka 36,tisdagen den 5 september är det föräldramöte.
18:00 samlas vi i matsalen för att få gemensam information,därefter går 4A till sitt klassrum.
4C och 4D stannar kvar för att få musikinformation och därefter går vi till respektive klassrum.
Det ska bli trevligt att träffa er alla och vi planerar att avsluta mötet vid kl.19:30.

Eleverna i 4D har idrott på schemat onsdagar och torsdagar. Medtag ombyte för idrott utomhus.

Idag har eleverna fått med sig sitt ordinarie schema hem, och här nedan ser ni elevernas ramtider i skolan. Vissa dagar är klasserna indelade i en A och en B-grupp, vid starttid eller sluttid. Det beror på att det är grupptimmar i No, Slöjd och Musik. Eleverna har grupptimmar i No varannan vecka för A och varannan för B, om undervisande lärare inte har meddelat något annat. De elever som är nummer 1-12 på klasslistan tillhör grupp B och de som är nummer 13-24 tillhör grupp A. Eleverna vet själva vilken plats de har på klasslistan.

Nu på torsdag v. 35 har grupp B No kl 8.05,vilket innebär att eleverna i grupp A börjar skolan först kl 9.20. Sedan byter grupperna tider veckan efter. Det innebär att grupp B börjar kl 8.05 på udda veckor och grupp A börjar kl 8.05 på jämna veckor.

4D
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
9.00-14.50
8.05-14.50
8.10-14.15
8.05-14.40 gr.B
9.20-14.40 gr.A
8.10-14.40


Trevlig helg önskar 
Kjell och Madeleine


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar