Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 29 september 2017

4C V. 40

Veckobrev åk 4 vecka 40

Vi har haft en fin vecka med bland annat Öppen Undervisning då blivande elever (nuvarande åk 3) har varit på besök i skolan. I måndags hade vi även besök av Lars-Göran från schackfyran. Eleverna fick lära sig grunderna i att spela schack och vi fick även schackspel att behålla till våra klasser. Vi tipsades om flera sidor på internet där man kan både spela och titta på andra som spelar schack. En bra sida där man kan gå in och träna och lära sig lite smarta knep i schack är www.schackslottet.se

Under veckan har alla fyror även fått göra kunskapstest i matematik, det görs av alla fyror i hela Norrköpings kommun. Kunskapstestet kommer att göras om under vårterminen, och syftet är att se om elevernas matematikkunskaper har blivit bättre under läsåret.

I no:n har eleverna bland annat arbetat med näringsvävar. De har varit otroligt duktiga och visat att de kan resonera i flera steg.

Förra veckans matteprov har eleverna fått med sig hem för att visa upp. Skriv en signatur på provet och se till att eleverna tar med sig  provet tillbaka till skolan så snabbt som möjligt. Det har varit så roligt att rätta proven, alla eleverna har lyckats bra!

Kommande vecka har vi lärare studiedagar på torsdag och fredag.
Dessa dagar,den 5 och 6 oktober, är alla elever lediga.

Vecka 41, onsdagen den 11 oktober, kommer åk 4 att göra simprov.
Glöm inte att ta med badkläder, handduk och hänglås!
Vi träffas i klassrummet och sedan åker vi med spårvagnen till simhallen.

Vi har upptäckt att många elever har med sig väldigt mycket pengar till skolan. Många elever är flitiga kunder i skolans café och det är ju trevligt, men att köpa mackor och varm choklad strax innan vi ska äta lunch är ju lite onödigt. Vi vill uppmana er föräldrar att begränsa beloppen ni skickar med barnen till skolan.

Läxor
Engelska: Läs din text “This is me” för någon vuxen.  Lämna in på onsdag.
Geografi: Skriv under läxförhöret om lämna in på tisdag.

MUSIKINFORMATION
I kören har vi under de första veckorna arbetat mycket med musikens grundstenar: puls, rytm, form och tonhöjder. Vi använder solmisation som ett verktyg för att träna tonhöjder. Under klasslektionerna har många elever hunnit prova på att spela xylofon som ackompanjemang till kören. Flera elever i 4D fick också prova på att spela närverlur i torsdags. Och så sjunger vi mycket!
IMG_1468.jpg
Fråga gärna era barn om de kan läsa och berätta om det som står på tavlan!

/Ingrid

Övrig information:
Första id-lektionen vecka 40 är det idrott inomhus, innegympa-kläder samt skor för inomhusbruk erfordras, glöm inte handduk till duschen. Eleverna ska spela basket (IUG).
Idrottslärare Hanna är sjukskriven under en period och hennes vikarie blir Melker Eriksson.
Ny bildlärare från och med nästa vecka blir Erik Söderholm.

Trevlig helg!

Johanna & Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar