Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 22 september 2017

Veckobrev 4A inför v. 39

I onsdags utförde eleverna Skoljoggen genom att ta sig två varv runt en bana som var 1,4 km. De valde själva om de ville springa eller gå. Alla deltagare utförde uppdraget med bravur, bra jobbat!

På måndag den 25/9 är det fotografering för de elever som var borta när skolfotograferingen ägde rum. Det kommer även att tas foto på eleverna i elevrådet denna dag.

På måndag får vi även besök av en representant ifrån schackfyran. Eleverna kommer att få lära sig att spela schack och om vi vill så kan vi vara med och tävla i schack.

På onsdag den 27/9 är det s.k. Öppen Undervisning i skolan. Det betyder att skolan är öppen kl 14.00-16.00 för elever som vill prova på hur det är att gå i musikklass på Hagaskolan. Både blivande elever och deras föräldrar är då välkomna att besöka skolan. De klasser som har ordinarie lektioner på skolan under den tiden kan då få lite besök.

På onsdagen v. 40 ska eleverna i åk 4 på musikalsaga, Rävjakten, i Hörsalen. Det är eleverna i åk 5 på skolan som medverkar i denna.
Nu är utvecklingssamtal avklarade och alla elever kommer att få under nästa vecka IUP-anteckningarna hemskickade.

Viktiga telefonnummer:
Arbetsrum åk 4: 072-539 61 09
Skolans expedition: 011-15 32 48

Vi måste meddela att p.g.a.skoljoggen blir det ändringar i schema för NO lektionerna som hölls på onsdagar.
Från och med vecka 39 är det grupp B som börjar tidigt kl.08:10 och grupp A börjar  09:25.Detta innebär att grupp B börjar tidigt udda veckor på onsdagar och grupp A jämna veckor.
Vi påminner också om att eleverna kommer att börja med bild på fredag morgon och engelskan blir flyttad till torsdagen i stället.


EN: Denna vecka avslutade vi kapitlet New Start och gick gemensamt genom träningsfrågorna som vi gjorde i fredags.
Vi kommer att ha prov tisdagen den 3 oktober.
Hemläxa:läsa högt Birthday Party & Trip sid.8-9  i Right On textboken och glosor(ord) som tillhör texten på sidan 87 för sina föräldrar.
Skriv ner glosorna i engelska läxboken.
Klar torsdagen den 28 september.
SV:Vi har bearbetat den första versionen av texten En sko på vägen,vi lär oss använda adjektiv och göra berättande text intressantare.Idag har vi börjat arbeta med grammatikövningar-ordklasser.
Under veckan lärde vi oss även vad skillnaden mellan var och vart är!
Hemläxa: läs din bänkbok,minst 10 sidor.
Klar onsdagen den 27 september.
MA:4A har en positiv syn på matematik,de jobbar så bra under lektionstid!

Det är också glädjande att se elever som vill sjunga på engelska(tar egna initiativ)och inspirerar hela klassen.I 4A har vi en elev som  har skrivit sin egen saga,vi läste högt inför hela klassen,med budskapet: “Vi skall hålla sams”!
Vi lär oss av varandra och kompletterar varandra.


Trevlig helg,
Sanja och Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar