Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 1 september 2017

Veckobrev inför v. 36 5c

Veckobrev inför v. 36

Hej


Nu har vi kört en vecka efter ordinarie schema och det känns som vi redan nu har kommit tillbaka in i rutinerna.
I torsdags var klassen ute vid Orrekulla, vilket blev en mycket lyckad dag. Om era barn inte redan har berättat om dagen, så be dem göra det.

Vi vill påminna om att vi är ute på rasterna. Kolla så era barn har med sig kläder för att vistas ute i alla väder. Det är väldigt viktigt att alla verkligen passar på att få en nypa luft för att orka igenom hela dagen.
Vissa av era barn spelar instrument under skoltid genom Kulturskolan. När ni har fått tider tilldelade er så vill vi att ni mailar dem in till oss. Samma sak gäller för er som har hemspråk.
Vi vill påminna om lappar som ska skrivas på: Kontaktinformation, skolans regler och samtycke om vaccination (endast för flickor). Vaccinationen kommer att genomföras 25/10.
Alla har fått hem informationsblad om hur man omregistrerar sig på Bloggen, så har man haft bekymmer med detta fråga ert barn vart de har instruktionen.
Trevligt helg!

Hanna och Therese

SV:Vi fortsätter ett samarbete mellan no och svenska. De tränar vidare på att skriva faktatexter och ämnet är hjärta och lungor.
ENG: Fokus framöver kommer vara vokabulär och grammatik. Eleverna kommer att börja terminen med att göra diagnoser för hörförståelse och tal. Glosor till torsdagar
NO:Vi har i veckan dragit igång med Elektronik, där vi både jobbar teoretiskt och praktiskt under halvklasstimmarna. Nu på tisdag är det Hannas mentorselever som har lektion. Till på onsdag har de läxa om: ström, statisk elektricitet och spänning. De har fått ett papper om vad de ska kunna och förklaringar finns även genom filmer som finns på Studi.se kopplade till sin klass.
Hur gör jag då för att nå dessa filmer:
När ert barn loggat in på sin skolmail: hanna.sigurdh@elev.norrkoping.se, Lösen: Nrk000000(6 siffror i pers.nr). Därefter letar de fram ett mail från Studi.se och får härmed ett lösen för att gå in på hemsidan.
ID: Vi fortsätter med orientering. Denna veckan har vi byggt landskap. (se bilder)
Kläder efter väder. Läxa måndag: karttecken.
MA: Tal och decimaltal.

Läxschema:
Måndagar: Matte
Tisdagar: So
Onsdagar: No
Torsdagar: Eng
Fredagar: Svenska


Kalendarie närmaste tiden framöver:


20/9 Skoljoggen
21/9 Heldagsrep. på Navestadsskolan
29/9 Musikrep på Hagaskolan med Navestad mellen 9-13.15. De börjar med vanlig lektion kl 8.00
5-6/10 Studiedagar
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar