Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 1 september 2017

Veckobrev inför v. 36 klass 5A

Veckobrev inför v. 36 klass 5A

Nu har alla elever kommit tillbaka från sitt sommarlov och vi arbetar med att vara bra klasskamrater och att arbeta lugnt i klassrummet.

Nu är vi igång med alla ämnen enligt schemat och under veckan har vi arbetat med att repetera stenåldern och bronsåldern i historia. Eleverna har skrivit texter om de hällristningar som de fotade i Himmelstalund.

I svenskan har vi arbetat med faktatexter. Vi har skrivit en text om bronsåldern utifrån stödord. Vi fortsätter med högläsning i ”Drakskeppet”.

I matte arbetar vi med uppställningar i addition och subtraktion. Vi har även repeterat multiplikationstabellen som de även har i läxa till nästa vecka.

I NO har vi arbetat med vanliga svenska träd. Eleverna har hämtat blad, barr, bär och kottar i naturen. Sedan har de ritat av dessa och gjort ett test på dem.

Papper som har skickats hem:
·       Vaccinationspapper till flickorna

Läxor nästa vecka:
·       Måndag: Engelska glosor (pga. inställd torsdagslektion)
·       Tisdag: Matte multiplikationstabellen 0-5.
·       Fredag: Namngeografi Norden

Kom ihåg
·       Utvecklingssamtal v 37. Tider har skickats hem. Den veckan slutar eleverna kl.13.00.

Vill ni nå oss på telefon är numret till arbetsrummet: 072 597 41 89

Med vänliga hälsningar

Kristina, Rafael och Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar