Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 8 september 2017

Veckobrev inför v 37 5C

 Veckobrev inför v. 37

Hej

Nu har lektionerna kommit igång i alla ämnen men redan nästa vecka frångår vi schemat när skoldagen slutar kl 13 för utvecklingssamtal. Om ni har bytt tid med någon hoppas vi att ni meddelar oss så att vi förbereder oss för rätt möte. Att lektionerna slutar tidigare kommer att innebära att eleverna fått med sig en läxa i matematik med sig hem som ska göras under veckan.

De första veckorna har det kommit hem mycket papper, vi vill påminna er att skicka tillbaka kontaktinformation så att vi alltid kan nå er under skoldagen och eventuellt om vaccination (flickor) eller medgivande om att få vara med på foto (om det har ändrats). Vi fortsätter också att påminna om att era barn bör ha kläder efter väder då vi är ute på rasterna och vädret blir både kallare och regnigare.

Eftersom vi har haft problem med arbetsron i klassen och det redan märks att de ligger efter så har vi sett över möjligheten att ge enstaka elever en paus i korridoren när de behöver en sådan. Det rör sig om 5-10 minuter för att sätta resten av klassen i arbete så att inte alltför mycket lektionstid går till ordningsfrågor. Om vi har skickat ut era barn kommer vi att kontakta er om detta.

Vi har under veckan verkligen försökt att få alla att komma in på sin mail. Vi har haft vår it ansvarige (Robin) på skolan inne hos oss för att hjälpa alla elever. Om man fortfarande har bekymmer med detta är det bra om ni hjälper dem i första hand, men annars ska de gå till Robin under någon rast för att få hjälp (sitter i biblioteket).

När ert barn loggat in på sin skolmail: förnamn.efternamn@elev.norrkoping.se, Lösen: Nrk000000(6 siffror i pers.nr). Därefter letar de fram ett mail från “Fredrik på Studi.se”. Klicka på detta mail och  härmed får ni ett lösen för att gå in på hemsidan. På denna hemsida finns det länkat till er klass de filmer vi tittat på under lektion.

Igår berättade musiklärarna att föräldraföreställningen av Pettson och Findus - Rävjakten måste flyttas fram en dag till onsdag 4/10 kl 18:00. Det innebär att eleverna har alla sina föreställningar under onsdagen, dels på förmiddagen och dels på kvällen så därför kommer vi att ge dem ledigt under eftermiddagen 4/10 för att kompensera.

Trevligt helg!

Hanna och Therese

SV: Arbetet med faktatext avslutas den här veckan och från och med nästa vecka börjar vi med argumenterande text och argumentation. Läsprojektet fortsätter, de flesta verkar ha kommit in i böckerna de valt och många längtar efter att läsa!
ENG: Glosor från fredagar till torsdagar som vanligt, det har inte kommit nya glosor eftersom de var på Orrekulla förra torsdagen. Vi jobbar med grammatik och att kunna kommunicera muntligt.
NO:Vi fortsätter med Elektroni. Nu på tisdag är det Therese mentorselever som har lektion. Till på onsdag har de läxa om: hur man ritar figurer i en Teknisk ritning, samt vad som är de stora skillnaderna mellan en Seriekoppling och en Parallellkoppling. De har fått ett papper om vad de ska kunna, samt anteckningar från lektionen. Det finns även två nya filmer upplagda på Studi.se
ID: Vi fortsätter med orientering. Kläder efter väder.
MA: Läxa: Multiplikationstabellen 3,5 och 6.
Du ska ha hunnit med följande sidor 79, 80, 81, 89, 11, 12, 24.
Om man inte gjort dessa sidor är det bra att räkna ikapp under någon av eftermiddagarna nästa vecka.
SO: Här jobbar vi med Medeltiden. I läxa till tisdag ska alla vara klara med de 2 första arbetsbladen som de har i sin röda pappersmapp.

Läxschema:
Måndagar: Matte
Tisdagar: So
Onsdagar: No
Torsdagar: Eng
Fredagar: Svenska


Kalendarie närmaste tiden framöver:


20/9 Skoljoggen
21/9 Heldagsrep. på Navestadsskolan
29/9 Musikrep på Hagaskolan med Navestad mellen 9-13.15. De börjar med vanlig lektion kl 8.00
4/10 Pettson och Findus - Rävjakten
5-6/10 Studiedagar

25/10 Vaccination

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar