Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 1 september 2017

Veckobrev inför v. 36

Oj, vad en vecka går fort. Nu är vi igång enligt schema och dagarna är fyllda av sång och musik,läsning, matematik och en massa annat kul. Eleverna har snabbt fått koll på sitt schema och fixar även sina något krångliga skåp på ett bra sätt!

På tisdag 5 september är det föräldramöte för hela åk 4!
Gäller bara föräldrar, ej elever.
Klockan 18:00 samlas vi i matsalen för att få gemensam information,därefter går föräldrarna till elever i 4A till deras klassrum. Föräldrarna till elever i 4C och 4D stannar kvar för att få musikinformation för att därefter gå till klassrummet.
Det ska bli trevligt att träffa Er alla och vi planerar att avsluta mötet vid kl.19:30.

Idag fredag 1/9 har eleverna fått med sig ett viktigt papper hem där vi ber er vårdnadshavare fylla i hälsouppgifter om era barn. Alla barn i åk 4 kommer därefter att få träffa skolsköterskan för ett hälsosamtal. Vi har också skickat hem  information hem om hur man förebygger löss.

Påminnelse!
Varje vecka finns det möjlighet för eleverna att stanna kvar i studiestugan för att göra klart uppgifter som man inte har hunnit med på ordinarie lektioner, för att läsa läxor eller bara för att träna extra i något ämne. Studiestugan är öppen på måndagar 14.30-15.45 och onsdagar 14.15-16.00. Eleverna anmäler sig till mentor om de ska gå till studiestugan.

Under vecka 37 (11-15 september) hålls alla utvecklingssamtal i åk 4. Om ni ännu inte bekräftat er tid - gör det snarast till elevens mentor. Skoldagarna slutar kl 13.00 den veckan (v.37).Läxor
4D Svenska: veckans ord (12 ord ur Spring! Fanny, spring! Kapitel 1. Diktamen på
onsdag 6/9
Engelska: meningar från kapitel 1. A new start. Läxförhör på tisdag 5/9


MUSIKINFORMATION

I musiken arbetar vi just nu intensivt med puls, notvärden, form och tonhöjder och så sjunger vi - mycket!

Måndagens första lektion är kör med båda fyrorna tillsammans. Lektionen startar 9:00. Då ska 48 elever hunnit lämna väskor och ytterkläder i sina skåp och stå uppställda utanför C-huset strax före kl. 9:00. Det innebär att de behöver vara på plats i skolan senast 8:50.

I årskurs 4 i musikklass får eleven en pärm att samla allt musikmaterial i. Pärmen förvaras i musiksalen och ska hålla alla sex åren i musikklass. I år fick vi pärmar där eleverna själva kan rita en egen framsida på ett löst papper. Vi började rita framsidor under denna veckas klasslektioner. Eftersom många elever är så omsorgsfulla när de ritar och dekorerar tar detta mycket värdefull lektionstid. Därför skickar vi med den påbörjade framsidan hem så att var en kan avsluta den i lugn och ro. På tisdag ska framsidan tas med till klasslektionen i musik.Trevlig helg önskar
Kjell och Madeleine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar