Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 6 oktober 2017

5A inför vecka 415A inför v 41 

Denna vecka har vi haft en lite annorlunda vecka, då vi arbetat parallellt med gruppträffar, simning och kommunens tester i svenska. Efter den första gruppträffen fortsätter Isabell med gruppträffar med eleverna under vecka 40- 43.  Alla svenska testerna (stavning, läsförståelse och ordförståelse) är nu genomförda och eleverna har arbetat mycket fokuserat. Övrig lektionstid har vi börjat sammanfatta vikingatiden och så smått börjat med namngeografi Europa.Viktig info
Schema
Vi har fått göra en del  schemaförändringar, som beror på att lärares tjänst har förändrats. Eleverna fick med sig ett schema att ta hem i onsdags. De viktigaste förändringarna är:
       måndagar är det no 13.50- 14.50. Det är grupptimme och Johan kommer att inför varje vecka tala om vilka elever som ska vara där. Den här veckan är det ingen lektion för någon elev.
       onsdagar börjar alla elever 8.10 och slutar 14.50.
       fredagar slutar alla 12.50

Friluftsdag torsdag 12 oktober
På torsdag är det orientering hela dagen, alltså inga vanliga lektioner. Vi träffas i skolan, dit eleverna kommer i kläder och skor som passar för att vara ute och röra sig i. Lunch äter vi i skolan. Den sista aktiviteten kommer att vara i Åbackarna och om ditt barn ska sluta där behöver ni meddela oss. Tider för dagen:  samling klassrummet 9.00, avslut Åbackarna ca 13.00 eller vid skolan ca 13.30.


Kom ihåg och kommande händelser
       måndag 9 oktober slutar alla elever 13.35
          föräldraråd för de som är klassrepresentanter, 9 oktober kl 18.00. Du som är intresserad anmäler dig till oss.
       5A föräldramöte 17 oktober


Läxor
Eftersom vi har haft få vanliga lektioner och gjort schemaförändringar så är det få läxor just nu. Till fredag 13/10 ska en so-sv uppgift att skriva en faktatext vara klar! Vi har också behövt ändra läxdagar för ämnena, som ni ser nedan. Det passar bra att färdighetsträna namngeografi (Europa och Sverige) som man kan göra genom att gå in på https://online.seterra.com och att förbereda sig för no prov som är v 42 (ekosystem), matte v 43 ( heltal och decimaltal).

måndag
matte
tisdag
engelska
onsdag
no
torsdag
svenska
fredag
soStudiestuga
måndag 14.35-15.45
onsdag 14.15-16.00

Välkommen på föräldramöte i 5 A!
Vi träffas i sal C106
den 17 oktober kl 18.00


Vill ni nå oss på telefon är numret till arbetsrummet: 072 597 41 89

Med vänliga hälsningar

Kristina, Rafael och Eva


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar