Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 20 oktober 2017

Veckobrev inför v 43 5A

Veckan som gick
Veckan startade med att Folktandvården informerade om tandhälsa. På tisdagen hade vi föräldramöte och tackar er som var där. Vi berättade bland annat om “Mitterminsinformation” som skickas hem med post  från skolan fredag 27 oktober.  Nästa vecka skickar vi hem minnesanteckningar från mötet med era barn. I svenska har det varit  sista veckan med att skriva faktatexter om asagudar och många elever har jobba flitigt och frivilligt gjort flera texter. Europa har vi jobbat vidare med att lära oss flera länder, samtidigt som  vi lär oss om hur bergskedjor och vulkaner bildas. Eleverna har också lärt sig hur man skapar en karta i google maps.Veckan har också innehållit no- prov.

Nästa vecka
  • Vaccination för flickor kommer att ske onsdag 25 oktober.

  • Torsdag 26 oktober är det “Höstfest” med maskeradtema på Hagaskolan. Eleverna får komma utklädda, men inte bära mask eller ha saker som liknar vapen. Klassen ska bestämma ett tema för utklädnad. Vi kommer att även bli en maskeradtävling! Varje klass enas om ett tema och klär ut sig. En jury kommer att besöka varje klass under förmiddagen. Pris utgår till bästa klass och till de två bästa kostymerna på respektive stadie. Alla elever får en chokladboll var.

  • “Mitterminsinformation” som skickas hem med post  från skolan fredag 27 oktober. Det är endast om barnet i nuläget inte når kunskapskraven i något ämne som det skickas hem.

  • Fredag 27 oktober kommer vi se på film. Då får den som vill ta med sig något gott att äta och dricka till sig själv. OBS! Ej innehållande nötter.

Läxor, prov
måndag
-
tisdag
engelska
onsdag
-
torsdag
svenska- veckans ord
monarki,republik, valuta. nation, invånare, bergskedjor, Europa, världsdel, förbränning,
pollinering

matte prov- heltal och decimaltal
Matematikprov torsdag.
ÅK 5 MA. Tal1 Efter avslutat arbete förväntar jag mig att du ska:
  • kunna räkna addition och subtraktion med hjälp av algoritmer (heltal och decimaltal).
  • kunna berätta, förklara och dela upp tal i talsorter.
  • kunna berätta vad som är en siffra och vad som är ett tal.
  • kunna storleksordna tal (heltal och decimaltal).
  • kunna begreppen term, summa och differens.
  • kunna och ge exempel på vad ett decimaltal är.
fredag
so-
Förklara hur bergskedjor och vulkaner bildas. Kunna namn och var de stora bergskedjorna i Europa ligger.

Studiestuga
måndag 14.35-15.45
onsdag 14.15-16.00

Vill ni nå oss per telefon är numret till arbetsrummet: 072 597 4189
Med vänliga hälsningar

Kristina, Rafael och Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar