Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 6 oktober 2017

Veckobrev inför v.41 klass 5d

Veckobrev inför v.41 klass 5D


Ja vi klarade det, ja vi klarade det ………så sjöng bl.a. era fantastiska barn! Monologer, dialoger, teater, körsång i flera stämmor. Allt som man kan önska sig i en härlig mix utfört på ett strålande sätt.


Vilka underbara elever vi har! Under fem dagars hårt arbete så blev resultat tre helt enastående föreställningar. Toppen nåddes på den avslutande kvällsshowen!


Nu återgår vi till vardagen och förhoppningsvis vanliga skoldagar.


Observera att vi har ett nytt schema från måndag pga. de lärarbyten som skett. Eleverna fick två kopior var i onsdags att ta med sig hem.
Schemat ligger även ute på classroom.


En viktig förändringen angående start- och sluttider är att halvklass lektionen i NO är flyttad till fredag morgon. Detta innebär att alla slutar kl. 14.40 på måndagar och att man börjar varannan fredag kl. 09.20. Jag hoppas att jag kommer ihåg att meddela i kommande veckobrev vilken NO grupp som är aktuell.


På torsdag har vi friluftsdag med tyngdpunkt på orientering. Men vi kommer även göra andra övningar under dagen.
Vi börjar kl. 08.30 och slutar ca. kl. 13.00. Lunch serveras som vanligt i skolan. Frukt och en vattenflaska fylld med vatten är helt ok att ha med sig så att blodsocker- och vattenbalansen bibehålls under dagen.


Jag är på kurs på måndag (9/10) vilket innebär att klassen har vikarie på matematiklektionen.


Under musik i classroom så ligger en inbjudan till årsmöte till Föreningen Musikklassens Vänner 2017.


Kurator har kollat över frånvaron i klassen hittills under terminen. Då menar vi den anmälda frånvaron. Vissa elever har en relativt hög anmäld frånvaro. Vi kommer ha extra koll på dessa elevers frånvaro framöver.


Grupp 1 har NO nu på fredag, övriga börjar kl. 09.20.


I classroom finns nu ett övergripande kalendarium för hela terminen. Vi har även lagt in prov som kommer framöver. Under ämnet kalendarium med bl.a. prov finns provdatum m.m.


Följande prov är inplanerade:


SO prov v 42 fre 20/10
MA prov v 43 tis 24/10
NO prov v 47 tis 21/11


Kalendarium framöver:


9/10 Föräldraråd för de som är klassrepresentanter, kl 18.00
12/10 Friluftsdag orientering m.m.


17/10 Föräldramöte kl. 18.00


25/10 Vaccination


14-15/11 Schemabrytande dagar


15/11 Årsmöte Musikklassens Vänner kl.18.00


8/12 Lucia Repetition kl.8-11 åk5&6  


En uppmaning till Er alla! Försök att meddela mig så tidigt ni kan när ditt barn ska till tandläkaren, läkaren eller något annat avvikande.


Sjukanmälan görs på telefonnummer 011-444 14 96.
Kom ihåg att sjukanmäla varje dag som ditt barn är sjukt.

Trevlig helg
  Önskar
  JohanInga kommentarer:

Skicka en kommentar