Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 13 oktober 2017

Veckobrev inför v.42 klass 5D

Veckobrev inför v.42 klass 5D


En vecka med sjuka eller komplediga lärare som gjorde att vissa lektioner har varit mycket röriga. Tyvärr “tappar” alltför många av eleverna sitt vanliga jag och blir pratiga och störande. Jag/vi har nu arbetat fram en lösning så att klassen får samma vikarie varje gång. En person som lär känna klassen och dessutom vet klassregler m.m. Idag fredag var Ninni vikarie och allt fungerade bra. Ninni jobbar bl.a. i skolans cafeteria. Hon kommer nu vara vår förste vikarie när någon av klassens undervisande lärare är frånvarande.

Torsdagens friluftsdag blev en blöt historia. Trots detta letades det kontroller med en väldig fart! Vi fick dock ställa in ett par aktiviteter p.g.a. att alltför många var blöta och nedkylda. Det är jätteviktigt att man har kläder efter väder. Nu tror jag att eleverna inser hur smart det är att ha med sig t.ex. extra strumpor.   


Idrottslektionerna är inomhus fr.o.m. nästa vecka så kom ihåg inneskor och handduk. Men nu på tisdag finns det inga duschmöjligheter eftersom vatten och värme kommer att vara avstängt tisdag efter lunch. Idrotten kommer detta pass att vara av lugnare karaktär.


På tisdag är ni varmt välkomna till föräldramöte. Vi börjar i musiksalen E118 där Eva informerar om musiken. Därefter går vi upp till vårt hemklassrum. Syftet för mötet förutom musikinformation är att vi kommer att diskutera olika frågor alltifrån användandet av sociala medier till när det är dags att gå och lägga sig. Eleverna vill sälja kakor så det måste vi också diskutera.


Om du har något som du vill att vi ska ta upp, maila mig innan om detta så lägger jag in det på dagordningen.


Under “OM” i classroom ligger numera schema och provschema.


Grupp 2 har NO nu på fredag, övriga börjar kl. 09.20.

Läxor m.m.


Mån: Veckans ord:
rubba, ivrig, krafsa, bedragare, fnitter, oförskämd (kunna använda, stava och böja)


Tis: Inne idrott,


Ons:


Tors: NO-läxa (finns i classroom), Inne idrott


Fre: SO-prov


Följande prov är inplanerade:


SO prov v 42 fre 20/10
MA prov v 43 tis 24/10
NO prov v 47 tis 21/11


Kalendarium framöver:


17/10 Föräldramöte kl. 18.00 samling i musiksalen E118


25/10 Vaccination


14-15/11 Schemabrytande dagar


15/11 Årsmöte Musikklassens Vänner kl.18.00


8/12 Lucia Repetition kl.8-11 åk5&6  


En uppmaning till Er alla! Försök att meddela mig så tidigt ni kan när ditt barn ska till tandläkaren, läkaren eller något annat avvikande.


Sjukanmälan görs på telefonnummer 011-444 14 96.
Kom ihåg att sjukanmäla varje dag som ditt barn är sjukt.

Trevlig helg

  Önskar   Johan johan.thornell@norrkoping.se §

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar