Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 20 oktober 2017

Veckobrev inför v.43 klass 5D

Veckobrev inför v.43 klass 5D

En vanlig skolvecka, vad skönt! Det var länge sedan.
Trots sjuka lärare så har veckans vikarietimmar fungerat jättebra med Ninni som vikarie. Detta känns tryggt och skönt för mig som mentor.

Kort info från tisdagens föräldramöte:
20 elevers föräldrar var närvarande. Musiklärarna informerade kort om upplägget i musikundervisningen samt vad som gäller vid lucia. Åk 5 och 6 har två framträdanden i Hedvigs kyrka på luciadagen. Eventuellt kommer klassen även “lussa” på något äldreboende eller liknande.

Därefter gick vi till klassrummet. Där diskuterade vi i mindre grupper om frågor som t.ex. läggtider och användande av sociala medier.

Det vi bestämde på mötet var att klassen ska inte sälja några kakor som eleverna hade önskat. I stället kommer vi ha en julfest tisdagen den 28 november kl. 18-20.

Terminens föräldragrupp (Malin, Amelia, William, Ted och Alicia) har huvudansvaret för det praktiska runt omkring. De kommer bl.a lite längre fram skicka hem en inbjudan. Mer exakt information om innehåll och upplägg för kvällen kommer således längre fram.

Vi kommer att ha Musikcafé i vår. Om klassen vill kan vi ha musikcafé även i åk 6.  Musik Klassens Vänner söker en föräldrarepresentant från Hagaskolan till styrelsen. Anmäl intresse till Ulrika Pirholt tel.nr. 0722-507163 eller till ulrika.pirholt@arbetsformedlingen.se.

Om mitterminsomdömen:  Om ditt barn riskerar att inte nå målen i
något ämne skickas information hem om detta under v 44.

Grupp 1 har NO halvklass på fredag, övriga börjar kl. 09.20.

Läxor m.m.

Mån: Veckans ord:

Tis: Ma-prov (förväntningar och exempelprov finns i classroom).
      Inneidrott (glöm inte kläder och handduk).

Ons:

Tors: NO-läxa (finns i classroom),
        Inneidrott (glöm inte kläder och handduk).

Fre:

Följande prov är inplanerade:

MA prov v 43 tis 24/10
NO prov v 47 tis 21/11

Kalendarium framöver:

25/10 Vaccination

14-15/11 Schemabrytande dagar

15/11 Årsmöte Musikklassens Vänner kl.18.00

28/11 Julfest klass 5D kl 18-20.

8/12 Lucia Repetition kl.8-11 åk5&6  

13/12 Luciafiranden i Hedvigs kyrka kl 07.30 och 08.30.

En uppmaning till Er alla! Försök att meddela mig så tidigt ni kan när ditt barn ska till tandläkaren, läkaren eller något annat avvikande. Ni kan också själva ringa in på 011-4441496 och anmäla vilken tid som ditt barn kommer vara frånvarande del av dag.

Sjukanmälan görs på telefonnummer 011-444 14 96.
Kom ihåg att sjukanmäla varje dag som ditt barn är sjukt.


Trevlig helg

  Önskar   Johan johan.thornell@norrkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar