Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 10 november 2017

4C veckobrev v 46

Veckobrev åk 4 v. 46

Vi hoppas att alla haft ett riktigt skönt höstlov! Nu kör vi hårt fram till och med vecka 51!
Denna vecka har vi arbetat med film och haft filmsamtal tillsammans med 4D. Vi har också läst individuellt med många elever. Vi fortsätter med geografi och Sverige fram till jullovet, men kommer även att läsa religionskunskap.

Under NO-lektionerna har vi börjat arbeta med vatten och kretslopp och under matematiklektionerna lär vi oss mer om geometriska figurer.

På tisdag och onsdag (14-15/11) är det schemabrytande dagar, det beror på att åk 6 har nationella prov de dagarna. Eleverna i åk 4 kommer att gå i skolan kl 8.30-14.00 dessa dagar. Det kommer inte att vara någon slöjd på tisdag.

På tisdag 14/11 ska alla elever på skolkonsert ‘Världens 7 underverk’ i Louis de Geer.

Vecka 46 uppmärksammar vi även BARNBOKSVECKAN. Vi kommer läsa extra mycket i skolan, vi ska gå en litteraturvandring med frågesport, spela läsbingo (hemma), samla lästa sidor och göra bokrecensioner. Under veckorna 47 - 50 kommer vi att ha lästema, ni får hem mer information om det nästa fredag. Lite senare i november ska vi på boksamtal till Stadsbiblioteket. Vi vill att alla elever i åk 4 ska ha lånekort på Stadsbiblioteket/kommunens bibliotek (blankett kommer hem idag fredag till dem som ännu inte har lånekort).

Påminnelse! Många elever tar med olika typer av leksaker med till skolan, det kan vara mjuka djur och figurer, kludd, slime, lera och liknande. Under lektionerna/i matsalen är sådant här inte tillåtet att hålla på med. Vi vill be er föräldrar att uppmana barnen att behålla de här sakerna hemma.

Vecka 46:
måndag: studiestugan
tisdag: Skoltid 08.30 - 14.00, onsert i Louise de Geer kl 13-14
onsdag: Skoltid 08.30 - 14.00
torsdag: engelska - text och glosor
fredag: ta med din läsbingo-bricka och lånekortsansökan

Ha en riktigt skön helg!

Anna & Johanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar