Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 10 november 2017

4D Veckobrev till v 46

Veckobrev åk 4 v. 46

Vi hoppas att alla haft ett riktigt skönt höstlov! Nu kör vi hårt fram till och med vecka 51!
Denna vecka har vi arbetat med film och skrivit filmrecensioner och haft filmsamtal tillsammans med 4C. Jag (Kjell) har också läst individuellt med många elever. I SO är vi strax klara med våra faktatexter om Sveriges landskap och nu kommer vi att läsa religionskunskap fram till jullovet.

Under NO-lektionerna har vi börjat arbeta med vatten och kretslopp och under matematiklektionerna lär vi oss mer om geometriska figurer.

På tisdag och onsdag (14-15/11) är det schemabrytande dagar, det beror på att åk 6 har nationella prov de dagarna. Eleverna i åk 4 kommer att gå i skolan kl 8.30-14.00 dessa dagar. Det kommer inte att vara någon slöjd eller idrott tisdag-onsdag, utan det blir andra lektioner.

På tisdag 14/11 ska alla elever på skolkonsert ‘Världens 7 underverk’ i Louis de Geer.

Vecka 46 uppmärksammar vi även BARNBOKSVECKAN. Vi kommer läsa extra mycket i skolan, vi ska gå en litteraturvandring med frågesport, spela läsbingo (hemma), samla lästa sidor och göra bokrecensioner. Lite senare i november ska vi också på boksamtal till Stadsbiblioteket. Vi vill att alla elever i åk 4 ska ha lånekort på Stadsbiblioteket/kommunens bibliotek (blankett kommer hem idag fredag till dem som ännu inte har lånekort).

Påminnelse! Många elever tar med olika typer av leksaker med till skolan, det kan vara mjuka djur och figurer, kludd, slime, lera och liknande. Under lektionerna/i matsalen är sådant här inte tillåtet att hålla på med. Vi vill be er föräldrar att uppmana barnen att behålla de här sakerna hemma.

På fredag den 17/11 har 4D matteprov på kapitel 1-3, eleverna kan repetera hemma vad de har lärt sig och vad de ska kunna på sidorna 31, 65 och 97 i matteboken. Vi kommer även att arbeta med repetitionsuppgifter på matte-lektionerna under veckan.

Engelskaläxan (ord till hus/hem) och svenskaläxan (artikel om Fritidsbanken) är båda till torsdag 16/11.

Vecka 46:
måndag: studiestugan
tisdag: Konsert i Louise de Geer kl 13-14
onsdag: Ingen studiestuga, ingen idrott
torsdag: Läxinlämning SV och läxförhör EN, idrott!
fredag: matteprov, läsbingon lämnas in

Ha en riktigt skön helg!

Hälsningar, Madeleine och Kjell
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar