Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 10 november 2017

Veckobrev inför v 46 5A

Veckan som gick
Under veckan har vi fortsatt att arbeta med geografi i So och avslutat med ett test på avsnittet på fredagen. I svenska arbetar vi nu med faktatexter om ett europeiskt land. I tisdags var vi på Stadsbiblioteket, vilket gick utmärkt. Klassen uppförde sig fint och respektfullt mot bibliotekets personal. Vi var där för att lyssna på en bokpresentation och för att låna de böcker som vi kommer att arbeta med i skolan under 5 veckor framöver. Vi kommer att läsa på lektionstid men även hemma vid behov. Under onsdagen var det dags för Vi i femman som vi gjorde under engelskalektionen.

Nästa vecka
  • Alla har NO på halvklasslektionen måndag eftermiddag. V47 blir alla lediga
  • På tisdag och onsdag kommer vi inte att följa schemat. Vi kommer istället börja kl. 8.30 båda dagarna och arbeta med en examinationsuppgift i NO, Eleverna kommer att skriva en naturvetenskaplig  faktatext om det område de har arbetat färdigt med i NO, om hjärtat och lungorna. På onsdagen slutar de kl. 13.00.
  • På tisdag avslutar vi med en konsert på Louis de Geer, Världens 7 underverk. Vi åker gemensamt dit och tillbaka till skolan, där de slutar ca 14.30. Om någon elev får gå hem själv från konserten ska detta skriftligt tillåtas av målsman.
  • Kristina är fortsatt på semester och istället för henne finns Natalia som är vikarie i SO och svenska.


Läxor, prov
Måndag
Till fredag ska sidorna 38-48 vara räknade i bok 5B.
Tisdag
Eng glosor till tisdag 14/11
on holiday- på semester
on the way to - på väg till
need- behöva
how about- vad sägs om
Can I have…? -Kan jag få…?
these - de här
instead- i stället
I’d like - jag skulle vilja ha
those- de där
cheap- billiga
Onsdag

Torsdag
veckans ord till tisdag v 46
frodig
medföra
gradnät
position
befinna
adress
glob
pol
ekvator
breddgrad
FredagStudiestuga
måndag 14.35-15.45
onsdag 14.15-16.00

Vill ni nå oss per telefon är numret till arbetsrummet: 072 597 4189
Med vänliga hälsningar

Natalia, Rafael och Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar