Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 15 december 2017

4D veckobrev inför vecka 51

4D Veckobrev inför vecka 51

Hej!

Tänk, då har hela höstterminen gått! Och tänk så mycket kul vi har hunnit med och hur mycket vi har lärt oss! I veckan som gick fick vi njuta av fantastiska luciatåg av åk 4! Så duktiga de var! På luciamorgonen var det vår tur att bara få lyssna då åk 5 och 6 hade luciatåg för oss i Hedvig kyrka - vilken härlig start på morgonen.

Vi har också deltagit i Schackfyran den här veckan och alla tre klasserna gick vidare till distriktstävlingen i Linköping som äger rum lördag 27/1 2018. För att eleverna ska kunna delta behöver ni föräldrar ställa upp och skjutsa eleverna. Östergötlands schackförbund tar ut en anmälningsavgift på 10 kr/ deltagande elev som ska betalas in senast 20/1 2018. Vi behöver veta hur många av er föräldrar som kan ställa upp den här dagen och om det finns någon förälder från varje klass som kan vara ansvarig för att avgiften betalas in i tid. Meddela respektive mentor senast torsdag 21/12 så vi vet om vi kan delta i tävlingen.
De 10-12 bästa lagen från Distriktsfinalen får resebidrag som utdelas av Östergötlands SF så att de ska kunna åka till Riksfinalen 2/6 i Västerås.

Nu har vi sista veckan i skolan för denna termin och den ser ut så här:
I svenskan fortsätter vi med sagor och berättelser och i engelskan är det jul för hela slanten med julsånger och engelska/amerikanska jultraditioner.

På måndag 18/12 har vi förhör i religionskunskap.

På torsdag 21/12 är det schemabrytande dag. Vi börjar 08.30 och slutar 14.00.

Fredag 22/12 är det julavslutning på Renströmmen, insläpp kl 9:45, vi samlas klassvis vid kaktusplanteringen kl 9:35. Föräldrar är välkomna i mån av plats, man tar sig på egen hand dit och hem.

Läxor 4D:
Måndag: Religions-läxförhör; läs på i ditt arbetshäfte.
Tisdag: Svenska: stavningsläxa m-ljudet, diktamen på 12 ord. Ingen engelska-läxa
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:

Och så vill vi önska alla fina elever ett riktigt skönt och avkopplande jullov! Vi ses igen tisdagen den 9 januari 2018 (enligt schema)!

God Jul och Gott Nytt År

önskar Kjell och Madeleine, mentorer i 4D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar