Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 15 december 2017


Veckobrev 4 A inför v.51

 Hej!

Tänk, då har hela höstterminen gått! Och tänk så mycket kul vi har hunnit med och hur mycket vi har lärt oss!
På luciamorgonen lyssnade vi på åk 5 och 6 som hade luciatåg för oss i Hedvig kyrka - vilken härlig start på morgonen.

Vi har också deltagit i Schackfyran den här veckan och alla tre klasserna gick vidare till distriktstävlingen i Linköping. Distriktstävlingen kommer äga rum lördag 27/1 2018. För att eleverna ska kunna delta behöver ni föräldrar ställa upp och skjutsa eleverna. Östergötlands schackförbund tar ut en anmälningsavgift på 10 kr/ deltagande elev som ska betalas in senast
20/1 2018.
Vi behöver veta hur många av er föräldrar som kan ställa upp den här dagen och om det finns någon förälder från varje klass som kan vara ansvarig för att avgiften betalas in i tid. Meddela Sanja och Maria senast torsdag 21/12 så vi vet om vi kan delta i tävlingen.
De 10-12 bästa lagen från Distriktsfinalen får resebidrag som utdelas av Östergötlands SF så att de ska kunna åka till Riksfinalen 2/6 i Västerås.

Grupp A kommer  att ha NO onsdagen den 20 december,grupp B har sovmorgon denna dag och börjar 09:25.
Torsdagen den 21 december är det schemabrytande dag,vi kommer att ha Julmys i klassrummet.Vi börjar kl.08: 30 och slutar kl. 14:00
22/12 Julavslutningen på Renströmmen, insläpp kl. 9:45, vi samlas klassvis vid kaktusplanteringen kl 9:30.  Föräldrar är välkomna i mån av plats, man tar sig på egen hand dit och hem.

Läxor:
SV: Alla elever hade sin muntliga redovisning om vänskap.Vi jobbar vidare med “Husetboken”,man kan redan nu se vilka fantastiska berättelser vi kommer att lyssna på !

EN:Vi lekte ett spel som hjälpte till att alla skulle bli klara med examinationsuppgiften-att kunna beskriva sitt hus/lägenhet,
Texten “Who starts the Game” läste vi  och jobbade med glosorna.
Hemläxa:
1.Läs högt texten(sid.25),gå igenom alla ord(sid.89),träna på stavning och vad de betyder.
Klar tisdagen den 19 december!
MA:Vi arbetar med multiplikation och division som är sista kapitlet innan Jul.
NO:Alla elever har fått sitt NO prov som de skulle ta med sig hem.
SO :Vi fortsätter att arbeta med religion och geografi.

Trevlig helg!

Sanja,Maria och Melker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar