Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 1 december 2017


Veckobrev 4A inför v.49

Hej!
Skolans vatten har varit avstängt  idag p.g.a. av en misstänkt läcka.
Kommunens tekniker har lyckats att lösa problemet under fredag eftermiddag.

Måndagen 11/12 kommer alla fyror delta i schackfyran. Vi går tillsammans från skolan till Mässhallarna kl. 8:50 och vi är tillbaka på skolan ca kl.12:30.  Eleverna erbjuds kalla pannkakor och sylt från skolan.Meddela senast måndagen den 4 december om eleverna väljer att ta med egen matsäck eller om de vill ha pannkakor från skolan. Maila till Sanja och Maria.
22/12 Julavslutningen på Renströmmen,insläpp 9:45, vi samlas klassvis vid kaktusplanteringen 9:30. Föräldrar är välkomna i mån av plats,man tar sig på egen hand dit och hem.
Läxor:
SV:  I veckan började vi med den muntliga redovisningen av “Min bästa vän.”
Nästa stora utmaning för oss blir det “Husetboken ” -eleverna ska få skriva en roman som ska handla om ett hus.De kommer att bli väldigt bra på personbeskrivningar eftersom samma presentationsform återkommer under tiden vi arbetar med Huset.Dessutom,samarbetar vi med engelska.
Hemläxa:Berätta till dina föräldrar:hur har det gått för dig på provet som vi hade i torsdags? Vad behöver du att öva(repetera) mer på?
EN:Vi har tränat på att kunna beskriva en person och sitt hus/lägenhet.
Texten “Largest and Fastest Animals” jobbar vi också med.
Vi kommer att ha prov tisdagen den 5 december (frågeord,läsförståelse/skrivförståelse,do/does)
Hemläxa:
1.Läs högt åt någon vuxen texten “Largest and Fastest Animals”.,sidan 24.
2.Skriv ner alla ord/glosor(sidan 89 )som tillhör texten i läxboken och minst två egna meningar med orden (ex.Let me give you some food; You must be happy!)
Klar fredagen den 8 december!
MA:Vi arbetar med multiplikation och division som är sista kapitlet innan Jul. Hemläxa:Varje elev har fått tabell 1-6 tills vecka 49.Vi kommer att börja alla mattelektioner med tabellförhör.
NO:Under NO-lektionerna arbetar vi med vatten och kretslopp.
Måndagen den 12 december blir det prov,genomgång av boken 64-73 och elevernas egna anteckningar.
SO :Vi fortsätter att arbeta med religion och geografi.

Trevlig helg!

Sanja och Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar