Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 8 december 2017

Veckobrev 4D

Veckobrev 4D, inför vecka 50
Hej!

Då var det fredag igen och ännu en vecka har passerat.

Måndagen 11/12 kommer alla fyror delta i schackfyran.Vi samlas kl.8:30 i klassrummet och  går tillsammans från skolan till Mässhallarna.Vi är tillbaka i skolan ca kl.12:30. De elever som har valt att ta med egen matsäck behöver komma ihåg det på måndagsmorgonen och de elever som ska äta pannkaka från skolan behöver ha med sig en egen tom matlåda och bestick hemifrån. Vi slutar skoldagen som vanligt enligt schema. På måndagskvällen ska eleverna samlas för repetition i matsalen kl 17.30. Kom ihåg nystruket lucialinne, glitter eller stjärngossestrut. Kl. 18.30 är det luciatåg för elevernas familjer.
Tisdagen den 12 december slutar lektionerna kl 13.00, eleverna ska sedan lussa för personalen kl 14.30. De kommer att öva på sångerna ytterligare en gång däremellan.

Onsdagen den 13 december är det Luciatåg i Hedvigs kyrka. Eleverna börjar skoldagen kl.08:15 utanför Hedvigs kyrka och släpps sedan in klassvis.Vi går tillsammans tillbaka till skolan där vi samlas i klassrummet för Luciamys, lektioner återupptas kl 10.00.

Den här veckan ska vi på studiebesök till Matteus-kyrkan. Vi ska få repetera vad de olika föremålen i kyrkan betyder och vi ska få lära oss mer om de religiösa högtider och ceremonier vi läser om i SO. I svenskan ska vi börja arbeta med sagor och i engelskan sjunger vi julsånger på engelska och lär oss ord som hör ihop med jul och nyår.

22/12 Julavslutningen på Renströmmen, insläpp kl 9:45, vi samlas klassvis vid kaktusplanteringen kl 9:30. Föräldrar är välkomna i mån av plats, man tar sig på egen hand dit och hem.

PROV:
12/12 No-prov, Kemi - vatten och kretslopp, egna anteckningar samt no-boken sid 64-73.
18/12 So-förhör, Religion: Kristendomen (arbetsbladet vi jobbat med i höst)


Läxor 4D:
Måndag: Tabell-läxa 1-6, hela veckan
Tisdag: No-prov - vatten och kretslopp. Läs på egna anteckningar, samt sid 64-73 i boken.
Sv-läsläxa, läs högt 20 minuter för någon där hemma, i egen bok
Onsdag:
Torsdag:
Fredag: SO - intervjua någon äldre där hemma om hur det var i skolan förr i tiden. Ställ minst 4 frågor!

Vecka 50:
Måndag: OBS! Eleverna börjar kl 8.30 i skolan
  På kvällen är det lucia-repetition kl 17.30 i matsalen, 18.30 luciatåg för familjerna.
Tisdag: Lektionerna slutar kl 13.00, 14.30 är det lucia för personalen.
Onsdag: OBS! Eleverna börjar vid Hedvigs kyrka kl 8.15
Torsdag:
Fredag: Studiebesök i Matteus-kyrkan.

Trevlig helg önskar
Madeleine och Kjell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar