Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 12 januari 2018

4C veckobrev inför v 3

Hej!

Då har vi gått första veckan på en ny spännande termin. Hoppas ni alla haft en härlig julledighet och är redo att sätta igång igen. I tisdags började Natali hos oss i 4C. Vi hälsar henne välkommen till klassen.

Den här veckan har vi avslutat arbetsområdet om kristendom och kommer att börja med historia och vikingatiden under vecka 3. I svenska fortsätter vi med återberättande text någon vecka till och i engelska börjar vi med unit 3 nästa vecka. Unit 3 handlar om skola och fritid.
I tekniken har vi startat med att prata om vad teknik är och hur den har utvecklats över tid. Vi kommer även under tekniklektionerna arbeta med vikingatiden, och koncentrera oss på hur husen var byggda och vilken teknik man använde sig av i en vikingaby.
I matematiken avslutar vi nu multiplikation och divisionskapitlet och på tisdag kommer vi ha ett multiplikationstest.

Utvecklingssamtal
Under vecka 5 har alla elever på Hagaskolan utvecklingssamtal. Det innebär att undervisningen avslutas klockan 13.00 och att det därefter är samtalstid. Vi skickar tider för utvecklingssamtal via mail på måndag.

De elever som vill vänta kvar på skolan fram till sitt utvecklingssamtal kan göra det i skolans café. Under utvecklingssamtalsveckan erbjuder skolans speciallärare möjlighet för elever "Öppen studio" mån, tis och ons kl 13-15, där eleverna tar med sig material att arbeta med. Meddela mentor om senast tisdag 16/1 om du vill gå till “Öppen studio”.

Schackfyran
Lördag 27/1 åker vi till Linköping för att delta i Schackfyrans länsfinal. Finalen spelas i Anders Ljungstedts gymnasium på Anders Ljungstedts gata 1 i Linköping. Tävlingarna avgörs i två finalheat (förmiddag 8:30-11:45 eller eftermiddag 12:30-15:45). I skrivande stund vet jag inte om det blir förmiddag eller eftermiddag, återkommer så fort jag fått information. Poängen för alla i laget slås samman till en totalpoäng för hela dagen. Varje lag måste ha en lagledare på plats när barnen spelar. Lagledare i 4C är Jonas, Ellens pappa. Alla deltagare spelar fyra partier.

De 11 bästa lagen är kvalificerade till riksfinalen som spelas i Västerås ABB-arena, lördag 2 juni.

För att spela i Schackfyrans distriktsfinal måste man vara medlem i en traditionell schackklubb. För de barn som inte redan är medlemmar i en traditionell schackklubb ansluten till Sveriges schackförbund tas en startavgift ut på 10 kr per spelare. Avgiften gäller som medlemsavgift i den lokala schackklubben. På måndag skickar vi information via mail om hur betalningen ska gå till.

Läxor 4C
Ma:Planeringen för kap 4 i matematik ska vara färdigt till tisdag.
Mu: tonnamn (papper), tisdag


4C Vecka 3:
måndag: idrott (inne), studiestugan kl 14.35 - 15.45
tisdag: tabellprov (1-6) Musik: tonnamn
onsdag: studiestugan kl. 14.40 - 16.00
torsdag:
fredag: idrott (inne) och elevråd.  Vi tränar inför Schackfyran med Jonas som coach.

Trevlig helg!

Johanna & Anna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar