Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 19 januari 2018

5A veckobrev inför vecka 4

Veckan som gick

Nu har vi jobbat med kompositör från Danmark och läst några sagor av danske författaren H.C Andersen, samtidigt som vi jobbat med tankekarta och hur en saga är uppbyggd. I so:n har vi studerat Norden naturlandskap.

Vintern är tillbaka, och vi hoppas på härliga raster ute i snön. Vi vill påminna att det inte är tillåtet med snöbollskastning på skolans område.

Nu vid skolstart har märkt att elever har sina mobiler under dagen, så nästa vecka kommer eleverna att låsa in dem i vårt skåp eller lämna kvar dem hemma.

Nästa vecka

Vi fortsätter med Norden och kommer också att lära oss om samer.

     Onsdag 24 januari kommer vi att bege oss till Centralbadet för att  kontrollera elevernas simkunnighet. Ta med hänglås.Vi kommer att resa gemensamt med spårvagn och träffas vid klassrummet klockan 7.55. Det är viktigt att elever som får ta sig till badet själva  meddelar oss! De ska vara på plats utanför Centralbadet klockan 8.20. Efter simning är det ombyte, sedan åker vi tillbaka till skolan för vanliga lektioner. Alla har musik sista timmen.

Läxor
No prov torsdag 25/1

        1. Kunna vad luft består av.
        2. Kunna förklara vad skillnaden mellan en kemisk
               reaktion och en fysikalisk förändring.
        3. Kunna förklara vad en oxidation är och kunna ge
               exempel på olika oxidationer.Kommande veckor:
     Utvecklingssamtalen är vecka 5. Kom ihåg att snarast kontakta mentor om ni behöver tolk.
     Välkomna till föräldramöte torsdag 15 februari kl 18.00. Vi börjar gemensamt i matsalen för information om språkval inför åk 6 med vår studie och yrkesvägledare Veronika.
     Efter lunch tisdag 13 februari kommer vi att åka skridskor på Himmelstalund. Vi börjar som vanligt 8.10 och har lektioner innan lunch. Dagen slutar 14.00 vid Himmelstalund, men det går bra att gå tillbaka med oss till skolan. Eleverna behöver skridskor och hjälm så börja kolla om ni har eller kan låna av någon. Skolan har en del, men det är flera klasser som åker samtidigt.

OBS!
Frånvaroanmälan 011-444 14 96

 Studiestuga (läxhjälp)
måndag 14.35-15.45
onsdag 14.15-16.00


Vill ni nå oss per telefon är numret till arbetsrummet: 072 597 4189
Med vänliga hälsningar

Kristina, Rafael och Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar