Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 19 januari 2018

Veckobrev 4 D v. 4

Hej!

Nu börjar veckorna rulla på och vi har äntligen i alla fall fått se lite snö på skolgården! Vi har märkt att det är rätt kallt i våra lokaler och flera elever är för tunt klädda med t.ex. bara en t-shirt upptill. Det är bra att ta med sig en extra tröja. Under skoldagen ska barnen vara ute på rasten och då är det många som springer ut utan jacka. Påminn gärna om ‘kläder efter väder’ där hemma!

Utvecklingssamtal
Under vecka 5 hålls vårterminens utvecklingssamtal. Det innebär att undervisningen avslutas klockan 13.00 och att det därefter är samtalstid. Vi har skickat tider för utvecklingssamtal, har du inte bekräftat din/er tid - hör av dig till ditt barns mentor.

De elever som vill vänta kvar på skolan fram till sitt utvecklingssamtal kan göra det i skolans café. Under utvecklingssamtalsveckan erbjuder skolans speciallärare möjlighet för elever "Öppen studio" mån, tis och ons kl 13-15, där eleverna tar med sig material att arbeta med. Eleven behöver meddela mentor senast tisdag 16/1 om han/hon vill gå till “Öppen studio”.

Gratis entré till Vita Hästens matcher
Påminnelse om att elever i årskurs 4-9 går in gratis på alla matcher i Januari.
Det är 4 matcher kvar med datumen: 19/1, 23/1, 29/1 och 31/1.
För att boka biljetter så mejlar ni till marknad@vitahasten.se.
Klassföräldrar 4D. Vi följer klasslistan och det betyder att föräldrarna till Ida G, Emily, Alva H och Anna är klassföräldrar under vårterminen.

Schackfyran
Lördag 27/1 åker vi till Linköping för att delta i Schackfyrans länsfinal. Finalen spelas i Anders Ljungstedts gymnasium på Anders Ljungstedts gata 1 i Linköping. Alla fyror från Hagaskolan kommer tävla i eftermiddagens heat 12:30-15:45. Poängen för alla i laget slås samman till en totalpoäng för hela dagen. Varje lag måste ha en lagledare på plats när barnen spelar. Lagledare i 4D är Stina, Alva Larssons mamma. Alla deltagare spelar fyra partier. Det kan vara bra att tänka på att ta med sig en matsäck för dagen.

De 11 bästa lagen kvalificerar sig till riksfinalen som spelas i Västerås ABB-arena, lördag 2 juni.

För att spela i Schackfyrans distriktsfinal måste man vara medlem i en traditionell schackklubb. Denna avgift står skolan för.

Läxor 4D
Sv: Artikelläxa till tisdag 23/1 ‘Här är parkens nya gunga’.

Ingen engelskaläxa då vi har gjort en muntlig diagnos de senaste lektionerna.4D Vecka 4:
måndag: studiestugan kl 14.35 - 15.45
tisdag: SV artikelläxa
onsdag: studiestugan kl. 14.40 - 16.00, idrott (inne)
torsdag: idrott (inne)
fredag:
lördag:Distriktstävling schackfyran i Linköping

Trevlig helg
önskar
Madeleine och Kjell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar