Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 26 januari 2018


Veckobrev 4A inför v.5


Hej!
Då är det dags för terminens utvecklingssamtal. Under vecka fem pågår utvecklingssamtal på eftermiddagarna, det innebär att eleverna slutar kl 13.00 hela veckan.De elever som vill vänta kvar på skolan fram till sitt utvecklingssamtal kan göra det i skolans café.

Schackfyran
Schackfyran för Hagaskolan avgörs lördagen den 27/1 Anders Ljungstedts gymnasium på Anders Ljungstedts gata 1 i Linköping. Vi har fått tävlingstid på eftermiddagen kl 12.30-15.45. Alla deltagare spelar fyra partier.  
Alla elever och skjutsande föräldrar träffas på Hagaskolans parkering för avfärd den 27/1 kl 11.15. Kom ihåg att ta med matsäck.

Gratis entré till Vita Hästens matcher
Påminnelse om att elever i årskurs 4-9 går in gratis på alla matcher i Januari.
Det är 2 matcher kvar med datumen: 29/1 och 31/1.
För att boka biljetter så mejlar ni till marknad@vitahasten.se

Längre fram
Den 6/2 kommer alla fyror att få åka till Yxbacken för att prova på skidåkning. Alla elever har den här veckan fått hem ett papper som ska fyllas i med längd, vikt, skostorlek och om de har egen utrustning eller ej. De elever som fyller i att de har egen utrustning tar med den, övriga elever får låna på plats. Eleverna börjar skoldagen kl 8.00, vi åker sedan med buss från skolan kl 8.20 och åker tillbaka kl 13.30. Vi räknar med att vara tillbaka senast kl 14.00, då eleverna slutar.

Den 8/2 är det föräldraråd, har du frågor som du vill ska tas upp där så kontaktar du föräldrarådsrepresentanterna i klassen. I 4A är det Manfreds mamma Sofia Hammarqvist och Nellies mamma Karolina Eriksson.

Läxor
SV:Vi läser mycket och jobbar med grammatiken.
EN:The Game-fortsättningen följer!
Vi fortsätter att jobba med det första målet som vi har under detta arbetsområde.
Hemläxa:
1.Man skall vara klar med följande uppgifter i Workbook:
-uppgift 1 sidan 26
-uppgift 5 sidan 25
MA: I matte fortsätter vi att arbeta med tid.
NO:Vi jobbar vidare med vikingatiden.
På måndag 29/1 kommer eleverna att få teknikläxa,studera och jämföra huskonstruktion då och nu,som skulle göras hemma under veckan och lämnas in senast måndagen,den 5 februari .
Grupp A kommer  att ha NO onsdagen den 31 januari och börjar kl. 08:10,
grupp B har sovmorgon denna dag och börjar kl.09:25.
SO:Varje elev har fått ett frågepapper-frågorna ska vara klara nästa torsdag den 1 februari.Alla frågor är kopplade till bilden (i SO faktaboken) på sid.22-23.
ID: Vi  fortsätter med dansen och olika spel som hjälper oss att samarbeta på ett bättre sätt.

Trevlig helg!
Sanja och Maria

                                 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar