Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 9 februari 2018

4C V.7Hej igen!

Vilken härlig dag vi hade i tisdags i Yxbacken, allt var fantastiskt ordnat. Och vad duktiga alla eleverna var! På förmiddagen fick alla prova på att åka längdskidor och efter lunchen med hamburgare var det dags att prova på slalom. Dagen gick fort och det var många som hade velat stanna kvar länge!

Nu har vi bara en vecka i skolan innan det är dags för ett välförtjänt sportlov under vecka 8. Vi får hoppas att det kalla vädret håller i sig så att alla som blev taggade i Yxbacken kan fortsätta åka skidor! Alla elever som deltog i Alla på snö får gratis liftkort under sportlovet.

Tisdag 13/2 har åk 5-9 sin friluftsdag, eftersom vi hade vår friluftsdag vecka 6 har vi i åk 4 ett specialschema. Vi startar 08.20 och slutar 14.50.  

På fredag 16/2 ska alla fyror till simhallen och visa sina simkunskaper. Det handlar om att visa att man kan simma 200 meter (varav 50 meter på rygg). Kom ihåg badkläder, handduk och hänglås. Glorija följer med klassen till badhuset och Johanna möter eleverna där.

Den här veckan har alla elever fått ett brev med sig hem, som handlar om en forskningsstudie från Linköpings universitet  (LiU) som vi ska delta i. Studien handlar om kränkningar i skolan och för att delta i den behöver vi vårdnadshavarens underskrift. Om ni kan tänka er att ert barn kan delta i denna studie, skriv under och skicka tillbaka brevet med eleven så snart som möjligt. Vi behöver få tillbaka blanketten senast fredag v 7 (16/2).

Eleverna får med sig inbjudan till föräldramötet, hem på måndag v 7 och vi behöver er anmälan på fredag 16/2.

Batterijakten
Batterijakten är återvinningstävlingen för Sveriges alla fjärdeklassare. Mellan den 1 februari och 23 mars pågår Batterijakten 2018, och i potten ligger bland annat chansen att vinna 50 000 kronor till klasskassan!
Eleverna i klassen har bestämt att vi ska vara med i den här tävlingen och redan nu har de samlat in en hel del batterier. Här finns mer info: https://www.batterijakten.se/

Papper i handen: Samtyckesblankett till deltagande i enkät från LiU, folder om “Snökunskap” och Gratis sportlovskort.

Läxor 4C
Engelska: Läs din text om “My Classroom” högt för en vuxen. Du som har lyssnat får gärna skriva en kommentar i Skoldagboken.
Matematik: prov- tid/uppställning multiplikation/division
Historia: Läxförhör på de ord vi gått igenom. Du har orden, förklaring och dina meningar på pappret  “Ord och begrepp, vikingatiden”. Du ska kunna förklara orden.

4C Vecka 7
Kom ihåg att ha med er eng-häftet “My Classroom” de dagar vi har engelska.
måndag: idrott (inne)
tisdag:
onsdag: matteprov
torsdag:
fredag: Anna ledig och Glorija är vikarie. Idrott (inne) Läxförhör, historia.

Trevlig helg!

Anna & Johanna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar