Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 9 februari 2018

Veckobrev 5C inför v.7

Veckobrev 5C inför v.7
Vi har under denna veckan upplevt en viss förbättring angående arbetsron i klassrummet. Vi hoppas och tror att samtalen under förra veckan har gett effekt och att det är viktigt att både hem och skola jobbar tillsammans med detta.  Idag fredag hade vi föräldrabesök, vilket vi lärare uppskattar , så ni är varmt välkomna att hälsa på oss. Meddela gärna i förväg.

Den här veckan har eleverna fått besök från sina blivande lärare i spanska, franska och tyska och fått veta mer om varför man ska läsa de respektive språken. Många var oroliga för att deras föräldrar inte skulle låta dem välja det ena eller andra språket, tänk på att ni absolut kan ge era barn råd men att det kommer att gå lättare för dem om de känner sig motiverade och vill läsa ett språk före ett annat.

15/2 är det föräldramöte kl 18. Vi börjar i matsalen för att få mer info om språkvalen och går sedan vidare till respektive hemklassrum för information från musiklärarna, framförallt gällande musikcaféet. Eleverna är väldigt engagerade i både språkvalet och musikcaféet så vi hoppas att så många som möjligt av er kan delta på föräldramötet samt se deras framträdanden 13/3.

Den 13/2 har vi friluftsdag. På förmiddagen har vi lektioner på skolan och alla startar 9:20 denna dag. Efter lunch vandrar vi iväg till skridskobanan i Himmelstalund. Hjälm är obligatoriskt. Det är OK att bli hämtad eller att eleven själv åker buss därifrån men vi vill att ni som vanligt meddelar detta till oss. Sluttid här är 14.00. Gör detta på en gång om ni idag redan vet att ditt barn inte ska gå med tillbaka till skolan. Vi andra promenerar tillbaka till skolan och är tillbaka ca 14.30.
Nästa vecka:
Svenska: Veckans ord till 12/2: proffs, hysterisk, storma, sund, kombinera, allé, erfaren. Att kunna stava, böja och förstå.
Engelska: Inga nya glosor - Nytt arbetsområde om Irland
No: Vi kommer att avsluta avsnittet kopplat till Tema Norden. Alla ska under veckan ha lämnat in sin uppgift på classroom där de fyller i fakta om två nordiska uppfinningar. Vi börjar härefter på ett kort kapitel om Luft.
I veckan fick de tillbaka sina provresultat. Be att få se dessa och skriv under med er signatur. För de som ska göra omprov så sker detta på måndag.
På tisdag morgon börjar alla 9.20. Däremot veckan efter sportlovet är det då dags för Hannas grupp.
Idrott: På måndagens lektion är det Folke och Stellan som leder lektion och på fredag har har de vikarie då Hanna är badhuset med åk4.
Vill påminna om att alla ska ha med sig gympaskor till lektionerna.
Ma: Mål att ha räknat s.130-137 i 5A-boken


Kalendarie närmaste tiden:

13/2 Friluftsdag, eleverna slutar 14:00 på himpan.
15/2 Föräldramöte 18:00, samling matsalen
V. 8 Sportlov
13/3 Musikcafé 18.30

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar