Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 9 mars 2018

4C veckobrev inför vecka 11


Hej alla föräldrar!

Nu är veckan slut och här kommer ett nytt blogginlägg.

Den här veckan har vi spelat handboll på idrotten, det var spännande och utmanande. Det var Sofia från Söderköping som visade oss olika övningar. På fredagen lekte vi en kull-lek med is och eld.

Vi har haft lektioner om batterier och uppfinnare. Vi har gjort några experiment t.ex ett citronbatteri. På So-lektionen fick alla ett A4-papper och vi skulle klippa så lång pappersremsa som möjligt. Emmy klippte den längsta, den blev 10,96 m.

Hoppas alla får en bra helg!

/Anna & Ella N


Musikinformation
I musikklass arbetar vi vidare med musikens skriftspråk: tonnamn, rytm och intervall. Vi har tre häften som faktarutor med övningsuppgifter på varje moment som vi arbetar med under våra klasslektioner på tisdagar och torsdagar. Jag kommer att stämma av elevernas kunskaper med ett skriftligt prov: 4D to 22/3 och 4C ti 27/3. Målet är att alla elever i åk 4 musikklass ska kunna musikens grunder före sommarlovet så detta är en första koll av vilka kunskaper eleverna har nått så här långt.

Läxor:
Musik:  namn på intervall
Engelska text och ord. Orden kan du öva på här: https://quizlet.com/join/W2uNT4ZFH

Vecka 11
måndag: idrott
tisdag: musik: namn på intervall
onsdag
torsdag: läxförhör engelska
fredag: idrott

Studiedagar:19-20/3
Matteprov onsdag v.12
Musikprov tisdag v. 13

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar