Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 16 mars 2018

4C, veckobrev inför vecka 12


Hej föräldrar!

Denna vecka så har vi i klassen, på svenskan jobbat med att skriva fantasyberättelser som vi skriver på dator. I no:n har några byggt klart sina vikingabyar. Grupp A hade no denna vecka och då så hackade vi rödkål och blandade med varmt vatten, sen blandade vi det med vitvinsvinäger och bikarbonatlösning. Vi har jobbat med medeltiden, kyrkan och kloster på so:n.
På mattematiken har vi gjort klart kapitel 7 och onsdagen den 21/3 har vi matteprov.
Tisdag den 27/3-2018 prov i musik.
På måndagen den 19/3-2018 och på tisdagen den 20/3-2018 v. 12 har eleverna studiedag.


Denna vikingaby har Emmy, Linelle, Tove, Nova och Lydia gjort, det är ett långhus och flera småhus.
Det är även ett vikingaskepp, djur och skörd.


MVH  Emmy och Linelle : ) 


Musikinformation
4C kommer att ha musikprov på tisdag vecka 13. Inför provet får eleverna ta hem de tre häften som de arbetar med under vårterminen tillsammans meden lista över vilka kunskaper som ska redovisas på provet.

Det är olika hur långt varje elev har hunnit i sitt arbete. För att alla föräldrar ska få se vad vi arbetar med och vad eleven förväntas kunna vid terminens slut ska en förälder signera varje häfte och på sätt visa att ni har sett vad vi arbetar med i skolan. Eleven får självklart jobba vidare hemma med sina uppgifter. Eleverna ska ta med alla häften tillbaka till skolan på torsdag. 


Läxor och prov:
En-läxa läsa texten och gör uppgiften på pappret.
onsdag 21/3 ma-prov
tisdag 27/3 mu-prov. Eleverna har fått med sig sina musikhäften hem idag, fredag 16/3. Ni som varit sjuka idag har möjlighet att hämta era häften på skolan på måndag eller tisdag. Om ni vill hämta ert musikmaterial behöver ni kontakta Anna eller Johanna.


Vecka 12
må: studiedag
ti: studiedag
on: ma-prov (kapitel 7 - addition och subtraktion)
to: en-läxa, NO grupp B
fr: idrott (lekar)

Trevlig helg!
/Johanna och Anna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar