Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 16 mars 2018

4D veckobrev v.12


Veckobrev vecka 12

Hej
Inkommande vecka är skolan stängd måndag-tisdag då vi lärare har studiedag. Vi ses igen onsdag 21/3. Den dagen är också ‘Rocka Sockorna’ då vi uppmärksammar olikheterna bland oss!

Nu har vi arbetat klart med våra vikingabyar i tekniken. Eleverna har verkligen varit kreativa och påhittiga i sitt skapande av egna byar. Grupperna har fått visa upp och redovisat sina byar inför resten av klassen. Eleverna har även fått arbeta med att hitta skillnader och likheter mellan vikingatid och nutid, och vi har gjort ett venndiagram.

På fredag 23/3 kommer eleverna att få göra en individuell skriftlig jämförelse över vikingatid och nutid. Denna skriftliga uppgift är del 1 i den bedömningsuppgift som kommer att avsluta arbetet med vikingatiden i teknik. På tisdagen den 27/3 gör vi del 2, eleverna kommer då att få skriva en mer utvecklad text om någon teknisk utveckling som de har upptäckt i sin jämförelse. Tanken är att de ska få möjlighet att reflektera över vad de har sett för utveckling innan de skriver sin avslutande textuppgift.

I svenskan har vi gjort klart våra otroligt fina bokrecensioner, de hänger på linor i klassrummet så man kan komma och titta på dem. Nu ska vi börja läsa den fantastiska boken ‘Den Magiska Kepsen’ av Petter Lidbeck. Vi läser boken tillsammans i klassen. I SO (historia) har vi skrivit faktatexter om vikingatiden och nu fortsätter vi vecka 12-16 med medeltiden. I engelskan fortsätter vi titta på serien The Game (repetition av basic  begrepp).

4D kommer att ha prov i musiklära på torsdag vecka 12. Inför provet får eleverna ta hem de tre häften som de arbetar med under vårterminen tillsammans meden lista över vilka kunskaper som ska redovisas på provet. Det är olika hur långt varje elev har hunnit i sitt arbete. För att alla föräldrar ska få se vad vi arbetar med och vad eleven förväntas kunna vid terminens slut ska en förälder signera varje häfte och på sätt visa att ni har sett vad vi arbetar med i skolan. Eleven får självklart jobba vidare hemma med sina uppgifter. Eleverna ska ta med alla häften tillbaka till skolan på torsdag.

4D Vecka 12
måndag: studiedag
tisdag: studiedag
onsdag: SV: läsläxa. Obs! Ingen engelska-läxa. idrott (inne)
torsdag: Skriftligt prov i musiklära, ta med musikhäftena med förälders underskrift till skolan
   idrott (inne)
fredag: Skriftlig bedömning del 1 i teknik

Längre fram:
4D Skriftlig bedömning del 2 i teknik 27/3

Trevlig helg önskar
Madeleine och Kjell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar