Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 20 april 2018

4D inför vecka 17


Hej

Dags för en ny vecka! Och sista veckan i april - tänk vart tar tiden vägen?
Idag avslutade vi arbetsområdet Medeltiden iom provet och i SO ska vi nu börja med samhällskunskap som vi sedan fortsätter med ända fram till sommarlovet. I svenskan fortsätter vi att läsa den omtyckta Den magiska kepsen och parallellt jobbar vi med ordkunskap. I engelskan fortsätter vi med att lära oss om mat och restaurangbesök.

I NO har vi den här veckan gjort laborationer med statisk elektricitet och magnetism. I matten avslutar vi nu kapitlet geometri och eleverna har förhör på det på måndag 23/4. Vi fortsätter med våra dagliga förhör i multiplikation (tabell 1-10), så fortsätt och träna med ert barn där hemma.  

På idrotten är det dans på schemat och vi har mejlat ut ett filmklipp så att barnen kan öva på dansen hemma. De har redan övat på den i skolan.

På måndag 23/4 firar vi Världsbokdagen med att läsa lite extra mycket i våra bänkböcker!

NTF har en kampanj nu veckorna 16-21 för att vi ska använda cykelhjälm, de kommer att räkna eleverna som inte använder hjälm! Så på med hjälmen - den är för vår säkerhets skull!

Fredag 27/4 kommer hela skolan att sjunga in våren kl 09.45 på innergården. Vi kommer också att gemensamt göra skolgården vårfin.

Måndag 30/4, Valborgsmässoafton och tisdag 1a maj är skolan stängd!

Onsdagen den 16 maj är det friidrottsdag på Borgsmos idrottsplats. Eleverna kan den dagen välja om de tar med sig egen matsäck hemifrån eller om de vill få pannkaka från skolan, fyra pannkakor per elev. Vi har informerat alla elever om det på mentorstiden och nu ska de prata med er föräldrar där hemma och ge besked på måndag 23/4.

Musikinformation
Måndagen den 14/5 går eleverna i skolan kl 9.00-11.30. De ska sedan samlas på baksidan av De Geerhallen, Holmentorget, kl 16.30 för repetition inför vårkonsert. Eleverna slutar där kl 18.25.

Den 15/5 börjar eleverna som vanligt i skolan på morgonen, men slutar dagen kl 14.30 vid De Geerhallen. Eleverna ska sedan vara åter kl 17.45 för att värma upp inför vårkonserten som börjar kl 19.00.

Biljettsläpp Vårkonsert: Biljetter till Vårkonserten 15 maj kan nu köpas via Turistbyrån tfn 011-15 00 00 eller via www.ticketmaster.se

4D Vecka 17
måndag: Ma-test på området Geometri kap 8, sammanfattning finns på sid 89 i ma-boken.
tisdag:           Svenskaläxa: läsläxa.
                      Engelskaläxa: ord om frukost, man ska kunna uttala och stava dem.
onsdag: Idrott
torsdag: Idrott
fredag:

Trevlig helg!

Madeleine och Kjell


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar