Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 27 april 2018

4D veckobrev inför vecka 18


Hej

Idag har vi sjungit in våren på skolgården och rektorn höll tal! Sedan städade vi en del av skolgården, märkligt vad mycket man kan hitta efter vintern… Se också ett separat mejl av Madeleine om en händelse på skolgården i eftermiddags. Vi kan tänka oss att det blir en del prat om detta hemma.

I SO har vi nu startar med samhällskunskap och vi ska läsa om media, samhället förr och nu och ekonomi. Idag fick eleverna tillbaka sitt prov om medeltiden - de har jobbat fantastiskt bra med provet! Jag har bett eleverna ta hem och visa samt få en underskrift av förälder. Godkänt resultat = 18 poäng. I svenskan är vi på sluttampen med den omtyckta Den magiska kepsen och parallellt jobbar vi med ordkunskap. I engelskan fortsätter vi med att lära oss om mat och restaurangbesök.

I NO har vi den här veckan undersökt elektricitet och lärt oss vad en sluten krets är.

NTF har en kampanj nu veckorna 16-21 för att vi ska använda cykelhjälm, de kommer att räkna eleverna som inte använder hjälm! Så på med hjälmen - den är för vår säkerhets skull!

På måndag 30/4, Valborgsmässoafton och tisdag 1a maj är skolan stängd och alla elever är lediga. Vi hoppas på ett vackert valborgsväder! Vi ses igen onsdag 2:a maj!

4D Vecka 18
måndag: Alla är lediga 30 april
tisdag: Alla är lediga 1 maj
onsdag: Idrott, läxa i svenska; diktamen på ord ur Den Magiska kepsen, läxa i engelska; fler ord om mat (man ska kunna förstå, uttala och stava dem).
torsdag: Idrott
fredag:

Längre fram:
Måndagen den 14/5 går eleverna i skolan kl 9.00-11.30. De ska sedan samlas på baksidan av De Geerhallen, Holmentorget, kl 16.30 för repetition inför vårkonsert. Eleverna slutar där kl 18.25.
Tisdagen den 15/5 börjar eleverna som vanligt i skolan på morgonen, men slutar dagen kl 14.30 vid De Geerhallen. Eleverna ska sedan vara åter kl 17.45 för att värma upp inför vårkonserten som börjar kl 19.00.
Onsdagen den 16 maj är det friidrottsdag på Borgsmos idrottsplats.

Övrigt:
Biljettsläpp Vårkonsert: Biljetter till Vårkonserten 15 maj kan nu köpas via Turistbyrån tfn 011-15 00 00 eller via www.ticketmaster.se

Trevlig helg!

Madeleine och Kjell


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar