Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 27 april 2018


5A veckobrev inför vecka 18
Veckan som gick
Idag har vi hälsat våren välkommen med gemensam sång ute på skolgården och vi har också hjälpt till och städat en del av skolgården.  I ämnena har vi fortsatt med cykeln och dess delar, på matten med kort division, i svenska och SvA arbetar vi med stavnin och grammatik och i SO klimat och hållbarhet. Även i engelska handlar det om hållbarhet.Vi kommer att träna argumentation utifrån ämnen med miljö och hållbarhet, så diskutera gärna sådant som har med det att göra hemma.

Nästa vecka och kommande veckor
Nu avslutas försäljningen av majblommor och det börjar bli dags att redovisa försäljningen.

Från och med vecka 18 är det idrott utomhus.

Nu har de flesta lämnat in lapp om sin prao och för övriga är 3 maj sista dagen att lämna den. Vi vill förtydliga vår information kring prao-dagen 17 maj. Det kommer att vara en prao anpassad efter våra barns ålder, vilket innebär att de mestadels kommer att följa någon person på praoplatsen, för att se hur denne arbetar. Barnen kommer inte göra mycket själva. De kommer att få med sig en arbetsuppgift från skolan som de ska genomföra under dagen, som innebär att de behöver ställa frågor till dem på prao-platser.


Datum
         7 maj cykeltest för alla sista lektionen
       10 maj och 11 maj lediga
       14 maj ledigt sista lektionen, slutar 13.40.
       16 maj onsdag- Haga idrottsdag.
       17 maj prao-dag
       23 maj kommer klassen inte att ha musik alls. Alla börjar därför kl. 8.10 med svenska och alla slutar tidigare (kl.14.00) den dagen.

Läxor

måndag 7 maj
cykeltest

Vi skickar här med information om simskola som ordnas av Norrköpings kappsimningsklubb i sommar!
__________________________________________________
Tillsammans med Norrköpings kommun anordnar NKK
Gratis simskola Gratis simskola vid Himmelstalund Himmelstalundsbadetsbadet !
Vi arrangerar simskola vid Friluftsbadet på Himmelstalund. Alla barn mellan 6-16 år kan delta i simskolan som är helt kostnadsfri för boende i Norrköpings kommun. Vi erbjuder en nybörjargrupp, en fortsättning samt en grupp som heter Vattenprovet 9+ för ungdomar som behöver träna mer på de moment som krävs för att kunna få godkänt i idrott och hälsa i skolan. Gå in på hemsidan för mer information om grupper och tider.

Var: Friluftsbadet Himmelstalund
När: 23 juli – 3 aug 2018
Nybörjargrupp 09:00-09:45
Forts/märkesgrupp 09:45-10:30
Vattenprovet 9+ 10:30-11:15

Anmälan sker via NKK:s hemsida www.nkk.se eller vid första lektionen i mån av plats.
_______________________________________________________________________

OBS!
Frånvaroanmälan 011-444 14 96
Studiestuga (läxhjälp)
måndag 14.35-15.45
onsdag 14.15-16.00
Vill ni nå oss per telefon är numret till arbetsrummet:
072 597 4189

Med vänliga hälsningar
Kristina och EvaInga kommentarer:

Skicka en kommentar