Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 13 april 2018

Veckobrev 4D v.16


v. 16

Hej

Nu är vi tillbaka efter ett skönt påsklov och det börjar kännas som att våren äntligen är på väg! Härligt att få vara ute på rasterna! Arbetet med vikingatiden är nu helt avslutat, i SO jobbar vi med medeltiden i historia ännu en vecka, vi ska berätta om medeltida kändisar. Efter det, vecka 17 börjar vi med Samhällskunskap. I svenskan fortsätter vi läsa Den magiska kepsen och i engelskan jobbar vi med mat och restaurangbesök. I NO har vi börjat med fysik, där vi läser om el-lära och säkerhet. Alla elever fick idag fredag med sig den avslutande skrivuppgiften som de gjorde i tekniken. I matten jobbar vi med vinklar och skala inom geometri, och eleverna kommer att få ett förhör på det på måndag 23/4. Vi har även dagliga förhör i multiplikation (tabell 1-10) under några veckor, det är bra om ni kan träna tabeller med era barn där hemma.

Musikinformation
Alla elever har fått med sig musikprovet hem för påskrift, det ska tillbaka till skolan och sedan sätta in det i elevernas IUP-pärm.
Biljettsläpp Vårkonsert: Biljetter till Vårkonserten 15 maj kan nu köpas via Turistbyrån tfn 011-15 00 00 eller via www.ticketmaster.se

Onsdagen den 16 maj är det friidrottsdag på Borgsmos idrottsplats. Eleverna kan den dagen välja om de tar med sig egen matsäck hemifrån eller om de vill få pannkaka från skolan, fyra pannkakor per elev. Prata med ditt barn hemma vad ni kommer överens om så tar vi upp anmälan om vilket under torsdag 19/4.

4D Vecka 16
måndag: Sing a long för åk 2 i Hedvigs kyrka. Eleverna börjar direkt på morgonen vid kyrkan kl 8.00.
tisdag: Svenska-läxa: artikeln om skolan i Finspång
onsdag: Idrott
torsdag: Idrott
fredag: SO-prov på medeltiden 20/4

Eleverna har fått denna information som de limmat in i sitt SO häfte:
Boken om historia 1, sidorna 102-117, 126-127 samt 132-133
·        Du vet när medeltiden var i Sverige och vad de stora skillnaderna är mellan vikingatiden, medeltiden och idag.
·        Du vet vad människorna under medeltiden sysslade med, hur de bodde, vad de åt och vad de trodde på.
·        Du känner till och kan förklara begrepp och ord som trälar, riddare, kloster, bödel osv
·        Du kan berätta detaljerat om en medeltida kändis.
Om du har följt med på lektionerna; i texterna vi läst, klippen vi sett och i samtalen vi haft har du koll på medeltiden! Om du vet med dig att du varit borta från skolan och missat lektioner behöver du absolut läsa in dig på texterna i boken!

måndag 23/4 kommer eleverna att få ett ma-test på området Geometri kap 8, sammanfattning finns på sid 89 i ma-boken.

Solig helg önskar Madeleine och Kjell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar