Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 20 april 2018Veckobrev 5C inför v. 17
I tisdags fick vi en härlig dag på Kolmården. Det blev mycket promenerande och vi hade ett fullspäckat schema med många stationer med olika genomgångar.


Men det var viktiga frågor och diskussioner om speciella arter, men även om hur vi ska bevara vårt rika djurliv i stort. Som t.ex. hur vårt agerande med
djur och miljön kan påverka och ge konsekvenser.


Klassen var väldigt duktiga och visade verkligen framfötterna, de kunde i stort sett svara på alla frågor som ställdes. Mycket roligt att sitta
bredvid och observera deras kunskaper.


På onsdag är det dags för det andra vaccinations-tillfället för berörda flickor. 5c vaccineras direkt på morgonen och de kommer att slussas ned i grupper till skolsyster.
Eventuella frågor besvaras av skolsköterskan Susanne Lines Moll, på telefon: 011151468


På fredag har vi “Sjunga in våren” då alla elever på skolan samlas för att sjunga tillsammans.
På eftermiddagen har vi “Skräpplockardag”, kan vara bra att man inte har sina vitaste kläder denna dag då vi är ute och snyggar till skolgården, samt gör fint i våra korridorer.


Kom ihåg att lämna in praolapp så snart ni har en plats. Praodagen är den 17 maj.
Senast den 3 maj önskar vi få in prao lappen.


Just nu pågår spårvägs arbete som påverkar kommunikationerna till och från skolan. Ni behöver kanske hjälpa till och se över när barnet behöver
åka hemifrån för att de ska hinna hit i tid.


Den 16 maj har vi vår årliga friidrottsdag på Borgsmo. Till denna dag får man ta med sig egen matsäck. Det går även att anmäla till oss om man istället vill beställa pannkakor till denna dag, den anmälan måste vara oss tillhanda senast 24/4.


Den 2-9 maj är Hanna på semester och då svarar Therese på eventuella mail och frågor.


En del av eleverna har börjat ta med sig en typ av mini-skateboard till skolan. Det är viktigt för er föräldrar att skicka med hjälm, för även om ni tycker att det är ok att de åker utan så vill vi på skolan att de har hjälm då vi är ansvariga.


Nästa vecka:
Svenska: Eleverna har framfört hyllningstal och nästa vecka ska vi reflektera över detta och jobba vidare med virala nyheter, fake news och konspirationsteorier.
Engelska: New chapter, “Who helps the children of the world?”.
No:  Alla har morgonlektion. Detta kompenseras med att alla har sovmorgon 8 maj (detta för att Hanna inte finns på plats) Vi jobbar vidare med vårat tema Cykeln. Den 3 maj kommer ett avslutande test för detta område att göras.
För “cykel-provet” gäller att man ska:
  • Kunna berätta om hur en cykel är uppbyggd
  • kunna hur de olika delarna fungerar och samarbetar.
  • Kunna se likheter och skillnader mellan olika cykeltyper.


Idrott: Nästa vecka har vi besök av IUG-Judo under måndagen och under fredagens lektion så leder Felicia och Kiara passet. Under v 18 går vi ut.
För övrig koll i ämnena: kolla flödet på Classroom.


Kalendarie närmaste tiden:


24/4 Anmäl eventuell matsäck till friluftsdagen
25/4 Vaccination flickor, dos 2 Gardasil
25/4 Uttagning för de som anmält sig till Danscupen
14/5 Repetition vårkonsert 16-20 (vanlig skola 09:00-12:00)
15/5 Vårkonsert
16/5 Borgsmo Friluftsdag.
17/5 PRAO-dag, glöm ej att lämna in lapparna senast 3maj


Sjukanmälan görs på telefonnummer 011-444 14 96.
Kom ihåg att sjukanmäla varje dag som ditt barn är sjukt.
En uppmaning till Er alla! Försök att meddela mig så tidigt ni kan när ditt barn ska till tandläkaren, läkaren eller något annat avvikande. Ni kan också själva ringa in på 011-4441496 och anmäla vilken tid som ditt barn kommer vara frånvarande del av dag.

Trevlig helg önskar Hanna och Therese

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar