Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 13 april 2018

Veckobrev 5c v.16

Veckobrev 5C inför v.16

Vi har under veckan snabbt fått ut information kring Majblommeförsäljning och de som var intresserade utav detta har tagit med sig lappar hem och nu förhoppningsvis också sina väskor med blommor. Lycka till med försäljningen!

På måndag eftermiddag är Therese ledig, vilket innebär att Hanna flyttar upp sin idrott på svenskatimmen och de slutar istället dagen kl 13.30. Ta med kläder för utomhusidrott!

På tisdag drar vi iväg till Kolmården. Från skolan är det beställt pannkakor 4st/pers. +festis. Vi har sagt att om man inte tror att man blir mätt på detta får man självklart dryga ut sin matsäck med medhavd mat/frukt, inte bullar och kakor. Det är även bra att ta med en extra vattenflaska, då vi kommer att vandra runt i parken hela dagen. Alla ska ta med sig en tom matlåda och bestick, då vi samlas i klassrummet 8.45 för utdelning av mat. Kläder efter väder och bra promenadskor.
Vi åker buss 433 både dit och hem och beräknas vara på skolan igen 16:30. Glöm ej att föranmäla om ni hoppar på bussen på vägen.
Kompensation för den sena dagen blir att idrotten utgår på fredagen.

På torsdagen har de prov i No, kapitlet Luft. Detta är ett E- prov, vilket innebär att de bara kan nå nivå E, då det inte finns resonerande frågor med. Det de ska kunna ligger på Classroom och är främst kopplat till det vi har jobbat med under halvklasstimmarna under en längre period.
På tisdag åker vi ju till Kolmården vilket innebär att ingen grupp har halvklass no, veckan efter detta (v17) vill jag att alla kommer vilket kompenseras med att alla har sovmorgon i v 19 då Hanna är bortrest.

Försäljningen kring Gogrilla:
Det kommer att skickas ut ett mail till er alla från Alexanders mamma Jenny angående om hur logistiken kommer att behöva lösas kring detta.
Det vi kan ínformera om i dagsläget är lite tydligare info om själva försäljningen.
Alla har fått kataloger med information kring produkterna. Denna har man med för att visa vad som erbjuds. På baksidan skriver man vad kunden vill köpa och kontaktuppgifter/adress till denna. Klassen bestämmer ett slutdatum för försäljningen och då ska allting redovisas för att en beställning ska gå iväg. När varorna sedan dyker upp ( vi vet ej i dagsläget vem som tar emot) så delar varje elev ut sina produkter till kunderna och tar då emot betalning som senare sätts in på klassens konto med elevens namn + “gogrilla”. Därefter har Josefins pappa tagit på sig uppgiften att betala fakturan till Gogrilla.

Biljettsläpp Vårkonsert
Biljetter till Vårkonserten 15 maj kan nu köpas via Turistbyrån tfn 011-15 00 00 eller via www.ticketmaster.se De biljetter som ej sålts kommer att släppas en timme innan konserten och köps då i entren. Vuxen 95:-, barn/skolungdom 65:- ( +10kr serviceavgift/biljett)

Olovlig spårvagnsåkning
Information från utbildningskontoret - vi har inte hört att någon i klassen har gjort detta ännu
Föräldrar - prata med era barn om riskerna med att åka utvändigt på spårvagnen. Det är förenat med livsfara och stora skaderisker. En sådan här färd kan sluta riktigt illa och tillsammans måste vi få stopp på den här typen av åkning.

Inbjudan till föräldraråd - för föräldrarepresentanter från varje klass
Välkommen till föräldraråd på Hagaskolan!
Torsdagen den 24/4 kl. 18.00  - 19.30 är föräldrarepresentanterna i varje klass välkomna till föräldraråd på Hagaskolan.
Vi träffas i skolans cafeteria där vi bjuder på kaffe/te/dryck och smörgås.
Presentation av Anna Dahlström ny rektor för åk 7-9.
Vi kommer att visa resultat och diskutera våra kommungemensamma enkäter i åk 5 och 9.
Om ni föräldrar har andra frågor som ni vill ta upp vill vi gärna att ni mailar dem i förväg till Ninni, se nedan.
Rektorerna samt representanter från personalen deltar från skolan.
Anmäl senast mån 22/4 om du tänker komma! Maila till ninni.eriksson@norrkoping.se eller ring på telefon 011-15 32 72.
Med vänliga hälsningar/
Anne-Sofie Ottosson, rektor åk 4-6, och Anna Dahlström, rektor åk 7-9.Kalendarie närmaste tiden:
17/4 Kolmården
25/4 Vaccination flickor, dos 2 Gardasil
25/4 Uttagning för de som anmält sig till Danscupen
14/5 Repetition vårkonsert 16-20
15/5 Vårkonsert
16/5 Borgsmo
17/5 PRAO-dag, glöm ej att lämna in lapparna senast 3maj


Sjukanmälan görs på telefonnummer 011-444 14 96.
Kom ihåg att sjukanmäla varje dag som ditt barn är sjukt.
En uppmaning till Er alla! Försök att meddela mig så tidigt ni kan när ditt barn ska till tandläkaren, läkaren eller något annat avvikande. Ni kan också själva ringa in på 011-4441496 och anmäla vilken tid som ditt barn kommer vara frånvarande del av dag.

Trevlig helg önskar Hanna och Therese

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar