Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

onsdag 9 maj 2018

4D inför vecka 20


vecka 20

Hej
Nu går veckorna fort framåt och vi närmar oss sommarlovet, när man är ute på rast känns det nästan som sommar redan. Nästa vecka är det dags för både vårkonsert och friidrottsdag och vi hoppas att det vackra vädret håller i sig.

I matten jobbar vi på med bråkräkning och kommer att ha ett litet prov på området på fredag 18/5. I No har vi kopplat elektriska kretsar och ritat kopplingsscheman. I svenskan skriver vi recensioner om Den magiska kepsen och så ska vi arbeta med reklam som vi kopplar ihop med SO och samhällslära där vi pratar om media och reklam. I engelskan ska vi skriva och rita “postcards from Norrkoping”.

Påminnelse! Det är inte lämpligt att ta med stora belopp pengar till skolan. Priserna i caféet är låga och 20 kr räcker långt en skoldag - dock finns det egentligen ingen anledning att handla i caféet, skolmaten är bra och det finns alltid alternativ.

Måndagen den 14/5 går eleverna i skolan kl 9.00-11.30. De ska sedan samlas på baksidan av De Geerhallen (sceningången), vid Holmentorget, kl 16.30 för repetition inför vårkonsert. Eleverna slutar där kl 18.30. Tänk på att ditt barn behöver äta innan vi börjar repetitionen.

Tisdagen den 15/5 börjar eleverna som vanligt i skolan på morgonen kl 08.10, men slutar dagen kl 14.30 vid De Geerhallen. Eleverna ska sedan vara åter vid De Geer, sceningången vid Holmentorget kl 17.45 för att värma upp inför vårkonserten som börjar kl 19.00. Se till att ditt barn har ätit och följer klädseln som ni har fått information om via mail under förra veckan.

Onsdagen den 16 maj är det friidrottsdag på Borgsmos idrottsplats ca kl 8.30-14.00. De elever som ska åka tillsammans med mentor ska samlas vid Pressbyrån vid resecentrum kl 8.00. De elever som själv tar sig till Borgsmo ska vara på Borgsmo IP kl 8.30. Du som ännu inte har meddelat Kjell eller Madeleine om ditt barn ska åka från resecentrum eller om det kommer till Borgsmo direkt gör det så fort som möjligt. Glöm inte matsäck om ni inte har anmält att ni önskar pannkaka, extra dryck är alltid bra en sån dag!
!
4D Vecka 20
måndag:
tisdag: svenskaläxa
onsdag: Idrott
torsdag: Idrott
fredag: Ma-prov kapitel 9, sammanfattning finns på sidan 117 i ma-boken.
Svenskaläxa till fredag 18/5: reklamanalys. Eleverna ska titta på reklaminslag och göra en skriftlig analys om vad det handlar om, vem reklamen riktar sig till och hur/om man blir påverkad.

Längre fram:
29/5 No-prov, fysik - ellära

Övrigt:
Biljettsläpp Vårkonsert: Biljetter till Vårkonserten 15 maj kan köpas via Turistbyrån tfn 011-15 00 00 eller via www.ticketmaster.se

Trevlig Kristi himmelsfärds-helg!

Madeleine och Kjell


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar