Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 18 maj 2018

4D v.21

vecka 21

Hej igen!

Wow, vilken konsert vi fick uppleva i tisdags! Och vad imponerade vi är av hela åk 4 - från hur de övade, koncentrerade sig, samlade sig, satt, stod, gick och framför allt sjöng!

Även friidrottsdagen på Borgsmo blev en bra dag med mycket sol och bra kämparanda hos eleverna. Roligast tyckte klassen att det var med 60 m och terränglöpning. Tråkigt nog så missade vi stafetten på grund av en krock i schemat, vilket flera elever var lite besvikna över. Men på det hela taget var det en trevlig tillställning med många behövliga vätskepauser.

I matten har vi  nu avslutat kapitlet om bråk och kommer att arbeta vidare med mer om multiplikation och division, samt problemlösning. Vi kommer under slutet av terminen även att träna på att göra statistiska undersökningar och dokumentera det i tabeller och diagram. I NO:n har vi lärt oss Energiprincipen och ritat bilder med energiomvandlingar. Idag har eleverna även fått med sig ett litet häfte hem med de delar som de ska kunna till provet den 29/5.

I svenskan arbetar vi med reklam och symboler som vi kopplar ihop med SO och samhällslära där vi även börjat prata om ekonomi. I svenskan ska vi också göra en läsförståelse-diagnos under veckan. Vi fokuserar rätt mycket på att samtala just nu och det är så intressant att höra barnens resonemang om pengar och skatt till exempel... I engelskan ska vi skriva och rita “postcards from Norrkoping” och även ta oss igenom det sista kapitlet som handlar om ‘animals’.

Kjell är bortrest på kurs i Bryssel hela vecka 21. Olika lärare på skolan vikarierar på hans lektioner.

4D Vecka 21
måndag:
tisdag:
onsdag: Idrott
torsdag: Idrott
fredag:

Längre fram:
28/5 läxförhör i engelska do/does (arbetsblad finns på Classroom samt uppkopierat, utdelat)
29/5 No-prov, fysik - ellära (eleverna har ett häfte med vad de ska kunna)
30/5 läxförhör i samhällslära; ekonomi, sidorna 48-63 i boken (vi går igenom alla sidor i skolan under vecka 20 och 21!)


Trevlig helg!

Madeleine och Kjell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar