Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

onsdag 9 maj 2018


5A veckobrev inför vecka 20
Veckan som gick
Det har varit två korta veckor så påbörjat arbete om argumentation, hållbar utveckling, räknesätt och mekanik har fortsatt. Vi har repeterat namngeografi för Sverige och Europa.

Nästa vecka och kommande veckor
Friidrottsdag onsdag 16 maj
Onsdag 16 maj är det dags för Hagaskolans friidrottsdag på Borgsmo. Under dagen  kommer klassen att stöta kula, springa 60 m, hoppa längd, delta i stafett och springa terräng.

Vi är ute hela dagen och tänk på kläder efter väder och att ta med vattenflaska. Skolan står för lunch för de som meddelat oss, medan övriga tar med egen matsäck.

Alla ska vara på plats på Borgsmo kl 8.50, samling vid läktaren och vi avslutar tillsammans när klassens elever är tillbaka efter att ha sprungit terräng ca 13.40.

Om barnet ska ta sig själv till eller från Borgsmo måste ni vuxna meddela oss.
För de som inte meddelat så gäller följande:
Samling  resecentrum kl 8.20, åka med spårvagn nr 3.
Återfärd från Folkets park spårvagn nr 3 ca 13.50.

Prao- dag torsdag 17 maj
Torsdag 17 maj är det så dags för prao- dag. Med er hjälp och elevernas så har många nu ordnat en egen prao- plats. Förutom att följa med och se hur en arbetsdag kan se kommer de att ha med sig några frågor som de ska ställa och ha med svaren tillbaka till skolan dagen efter. Elever som inte lämnat in om egen plats följer med på det arbetsplatsbesök som skolan ordnat. Information om detta skickas med eleven hem idag.

Datum
       10 maj och 11 maj lediga
       14 maj ledigt sista lektionen, slutar 13.40.
       16 maj onsdag- Haga idrottsdag.
       17 maj prao-dag
       23 maj kommer klassen inte att ha musik alls. Alla börjar därför kl. 8.10 med svenska och alla slutar tidigare (kl.14.00) den dagen.Läxor

fredag 18/5
Prov namngeografi. Repetera från åk 4+5 (Sveriges landskap, större städer, sjöar, Europa länder och huvudstäder, hav och väderstreck) Tips: använd Seterra.
fredag 18/5
Ha  med prao- undersökningen till skolan

OBS!

Frånvaroanmälan 011-444 14 96

Vill ni nå oss per telefon är numret till arbetsrummet:
072 597 4189
Med vänliga hälsningar
Kristina och Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar