Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 25 maj 2018


5A veckobrev inför vecka 22
Veckan som gick
Under de här varma dagarna har många från klassen lekt ute tillsammans på rasterna.

Förra veckan avslutades med ett prov och namngeografi och den här veckan har det funnits möjlighet att komplettera det. Möjligheten finns fortfarande under nästa vecka.

Nu arbetar vi med mänskliga rättigheter och särskilt barnens rättigheter. Eleverna kommer nu att visa sina kunskaper om dessa genom att skapa en digital berättelse i Creaza. Till bilder spelar de in när de berättar om barns rättigheter.  I engelskan jobbas det på om USA. No handlar om syn och hörsel. Vi har också tränat på att leda och delta i diskussion.

Nästa vecka och kommande veckor

Det är dags att börja återlämna böcker som lånats, så börja titta hemma. Ej återlämnade böcker kommer att debiteras.

Datum
       28 maj är det ingen studiestuga
        Onsdag 30 maj ska vi till Visualiserings-centrum för att titta på värme-visualisering kl. 9-11. Vi kommer att börja dagen kl. 8.40 på Skvallertorget. Efteråt åker vi tillbaka till skolan och har vanliga lektioner resten av dagen.
      Torsdag 31 maj. Efter lunch ser viHagaskolan åk 9 musikal “Vem passar in” i Hagagymnasiets aula. Slutar som vanligt på skolan.

      onsdag 6 juni. Sveriges nationaldag. Lediga.
      Tisdag 12 juni kommer vi att ha Klassens dag. Då kommer vi att vara i Folkparken med de andra åk 5-klasserna. SAmlaing i skolan 8.30 och avlutar i Folkparken 13.00
      Onsdag 13 juni kommer vi ha turneringar i multi-brännboll under eftermiddagen, där det vinnande laget möter lärarlaget. Skoldagen börjar i klassrummet 8.30.
       Torsdag 14 juni. Avslutning åk 4-6 i Hedvigskyrka kl 9.00. Eleverna tar sig själva till kyrkan och samlas utanför kyrkan 8.45.. Avslutningen tar ca 1 timma och sedan slutar eleverna där.  Ni är välkomna att vara med, men det är i mån av plats.


Läxor

måndag 28/5
(för Evas grupp)
Test språkriktighet, skiljetecken.
hela veckan
omprov i namngeografi för de som har det kvar

OBS!

Frånvaroanmälan 011-444 14 96

Vill ni nå oss per telefon är numret till arbetsrummet:
072 597 4189
Med vänliga hälsningar
Kristina och EvaInga kommentarer:

Skicka en kommentar