Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 4 maj 2018

vecka. 19

Hej

Då är vi tillbaka efter en härlig långhelg med Valborgsfirande och 1:a maj! Nu är det 2 korta veckor på raken då det är Kristi Himmelsfärd nästa vecka. I SO har vi nu startat med samhällskunskap och vi ska läsa om media, samhället förr och nu och ekonomi. Vi ska samtala och träna på att argumentera och föra fram våra åsikter. I svenskan har vi läst klart Den magiska kepsen och skrivuppgiften som vi börjat med är en recension. De elever som inte läst klart de 3 sista (korta) kapitlen behöver göra det under helgen/i början av nästa vecka.  I engelskan gör vi det sista med mat och i grammatiken handlar det om frågor med Do/Does och svar med Don’t/Doesn’t. I NO jobbar vi vidare med el-lära, där vi tränar på kretsar och olika kopplingar, samt ritar kopplingsscheman.

NTF har en kampanj nu veckorna 16-21 för att vi ska använda cykelhjälm, de kommer att räkna eleverna som inte använder hjälm! Så på med hjälmen - den är för vår säkerhets skull!

Bilder på musikklasserna!
Hej!
Vi är på jakt efter en eller ett par bilder från varje musikklass som tagits under det här läsåret. Vi tror att det finns många bilder tagna av er föräldrar som skulle kunna bidra till ett litet bildspel om musikklasser på Hagaskolan läsåret 17/18. Om det är närbilder på elever stämmer vi av mot PUL att vi får använda bilden i ett bildspel som kan komma att visas i Vårkonserten. Bilden ska alltså vara av allmänintresse och representera någon musikalisk aktivitet som klassen deltagit i under året.
Skicka din bild till: hagaskolan@norrkoping.se
Hälsningar musiklaget gm Ingrid
4D Vecka 19
måndag:
tisdag: svenskaläxa: artikeln om Kolmårdens nya tigrar
onsdag: Idrott
torsdag: Ledig dag; Kristi Himmelsfärd
fredag: Ledig dag

Längre fram:
Måndagen den 14/5 går eleverna i skolan kl 9.00-11.30. De ska sedan samlas på baksidan av De Geerhallen, Holmentorget, kl 16.30 för repetition inför vårkonsert. Eleverna slutar där kl 18.30.
Tisdagen den 15/5 börjar eleverna som vanligt i skolan på morgonen, men slutar dagen kl 14.30 vid De Geerhallen. Eleverna ska sedan vara åter kl 17.45 för att värma upp inför vårkonserten som börjar kl 19.00.
Onsdagen den 16 maj är det friidrottsdag på Borgsmos idrottsplats ca kl 8.30-14.00. De elever som ska åka tillsammans med mentor ska samlas vid Pressbyrån vid resecentrum kl 8.00. De elever som själv tar sig till Borgsmo ska vara på Borgsmo IP kl 8.30. Meddela Kjell eller Madeleine om ditt barn ska åka från resecentrum eller om det kommer till Borgsmo direkt.

Övrigt:
Biljettsläpp Vårkonsert: Biljetter till Vårkonserten 15 maj kan nu köpas via Turistbyrån tfn 011-15 00 00 eller via www.ticketmaster.se

Trevlig helg!

Madeleine och Kjell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar