Hagaskolan är en grundskola för elever från och med årskurs fyra till och med årskurs nio. Tolv klasser är musikklasser. Skolan ligger i området Haga i norra delen av Norrköping. På Hagaskolan arbetar vi med ”Lära för livet” – cirkeln. Det innebär att vi lägger stor vikt vid att tillsammans med eleverna arbeta med deras sociala utveckling, personliga utveckling och kunskapsutveckling för att nå de uppställda målen.

fredag 1 juni 2018

4D inför vecka 23


vecka 23

Hej,

Vilken vecka… det känns nästan som att vi hamnat vid Medelhavet! Lyckligtvis har vi kunnat ha några lektioner ute i det gröna, det är ju inte konstigt att man blir lite seg i värmen…
I veckan har vi också fått se en musikal som åk 9:s musikklasser satte upp, den handlade om att höra till och att passa in.

I NO:n har vi nu avslutat fysikområdet “el-lära och säkerhet” med ett prov som eleverna redan har fått tillbaka. I matten har eleverna fått arbeta lite extra med problemlösning. I svenskan har eleverna avslutat sina bokrecensioner och ordkunskaps-arbeten och vi har haft en del samtalsövningar utomhus. I engelskan skriver/ritar vi ‘postcards from Norrkoping’ och skriver SMS. I SO har vi nu haft läxförhör om ekonomi och vi ska repetera det arbetsområdet till terminens slut.

Det kan vara bra att ta en extra titt där hemma för att se om det finns några låneböcker från skolan som ska lämnas in till skolans bibliotek. Böcker som inte återlämnas kommer att debiteras.

Tisdag 5/6 har klassföräldrarna ordnat en aktivitet för hela klassen. Eleverna har fått information hem om detta i pappersform!

Musikinformation:
Alla elever har fått med sig texten till Hey Brother av Avicii, även ljudfilen har mailats hem för träning tills på måndag.

Måndag 4/6  
17:00    Repetition i matsalen  
18:00    Sång för nya åk 4 musikklasser i Matsalen
Klädsel: Musikklasströja, valfritt nedtill   ​

4D Vecka 23
Tabellförhör, multiplikation, alla mattelektioner under veckan.
måndag:  4C och 4D sjunger för blivande musikklass-fyror, samling kl 17.00 i matsalen
tisdag: Svenskaläxa: artikel om trafikmärken (sista svenska-läxan)  
onsdag: Sveriges nationaldag, alla elever är lediga
torsdag: Idrott
fredag:

Längre fram:
11/6 Ordinarie schema
12/6 Klassens dag, vi startar skoldagen kl 08.20, vi slutar kl 14.00.
13/6 Skoldag 08.20-14.00 ca
14/6 Skolavslutning i Hedvigs kyrka kl 9.00, samling utanför kyrkan kl 8.15. Skolavslutningen är öppen för föräldrar i mån av plats. Insläpp är från 08.50! Avslutningen tar ca 1 timme.

Trevlig helg hälsar Kjell och Madeleine!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar